Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Treťou časťou v priestoroch Doprastavu pokračovala nová mládežnícka séria a našu účasť zabezpečili Miška, Natálka a Samko. Účastníci boli rozdelení podľa ratingu do skupín A, B a C, pričom Samko sa ocitol v áčku, Natálka v béčku a Miška v céčku.

Miška začala turnaj bezpečnou výhrou v prvom kole a ešte krajšiu partiu zahrala v druhom kole čiernymi. Obom súperom nedala prakticky žiadnu šancu. V partii tretieho kola sa všetko vyvíjalo podľa predstáv, potom však žiaľ prišla jedna zbytočná chyba, ktorá ale rozhodla celú partiu. Miška zistila, že aj jeden pasívny ťah a podcenenie možností súpera môže rozhodnúť. V skupine tak skončila na druhom mieste.

Natálka v prvej partii stratila figúru už „z úvodného výkopu“ a začala premýšľať až po tomto okamihu. A ako to už tradične v týchto prípadoch chodí, bezúspešne. Nepoučená urobila rovnakú chybu v druhom kole, kedy v bleskovom tempe vzala otráveného centrálneho pešiaka a z otvorenia ostala bez figúry. Súperka jej však chybu neskôr opätovala a postupne sa Natálke podarilo vytvoriť prvé hrozby a nakoniec rozhodol jej voľný pešiak. Tretie kolo sa jej nepodarilo bodovať a výsledkom bolo tretie miesto.

Samko zahral veľmi vydarený turnaj, keď v prvej partii po vývine figúr využil súperovu chybu na zisk kvality a partiu bezpečne doviedol k víťazstvu. Druhé kolo odohral bielymi peknú útočnú partiu, v ktorej súperka doplatila na konzumáciu otráveného pešiaka a tvrdo za to pykala. V treťom kole sa natrápil najviac, keď partia sa v úvode nevyvíjala podľa jeho predstáv, no čím dlhšie sa hralo, tým viac získaval pôdu pod nohami a nakoniec dokázal zvíťaziť aj po tretí raz. To pre neho znamenalo celkové víťazstvo a potvrdenie formy z posledných mesiacov.

Skupina A (4 hráči): S.Havalda 3b/3 1.miesto

Skupina B (4 hráči):  N.Havaldová 1b/3 3.miesto

Skupina C (3 hráči): M.Smidová 2b/3 2.miesto

307 308

309 310