Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Víkend v Topoľčanoch pokračoval MSR v rapid šachu družstiev a našu účasť na nich zabezpečili Samir, ako súčasť družstva SIM-SIM Topoľčany A, Igor, ako súčasť družstva ŠK Osuské A a Vladko, ako súčasť ŠK Modra.

Vladko na prvej šachovnici ŠK Modra mal už pred turnajom zabezpečených kvalitných súperov. Po povinnej úvodnej výhre dokázal vzápätí zdolať aj silnejšieho súpera. Následne síce prehral tri partie v rade, no pri menách ako IM Pecháč a IM Gažík to rozhodne nie je hanba. Z nasledujúcich dvoch kôl pridal výhru a remízu, no v záverečných dvoch partiách sa bodovo nepresadil, keď v poslednom kole dokonca odohral so Samirom klubové derby. Napriek výsledku po 50 percent sa dá povedať, že prvú šachovnicu so cťou uhájil a pomohol družstvu ku šiestej priečke.

Igor začal turnaj sériou štyroch výhier v rade, keď po dvoch očakávanejších pridal aj dve cennejšie. Priebežne tak pomohol družstvu k dvojbodovému náskoku na čele tabuľky. V piatom kole však participoval prehrou na jasnej prehre družstva a všetko bolo opäť otvorené. V záverečných štyroch partiách využil štvoro bielych figúr iba na zisk 2,5 bodu, čo určite za úspech nepovažoval. Výsledných 6,5 bodu pomohlo družstvu iba k zisku zemiakovej medaile.

Samir zaváhal prvý raz už remízou v druhom kole a v treťom si pripísal na konto prvú prehru, keď opäť bielymi nestačil na aktuálneho majstra sveta do 18 rokov. Vzápätí si pripísal na konto víťazný hetrik, no záverečná tretina turnaja mu nevyšla. V priebehu siedmeho a ôsmeho kola prehral ďalšie dve partie bielymi figúrami a až v záverečnom kole bodoval v spomínanom derby s Vladkom. Výsledných 5,5 bodu znamenalo skôr podpriemerný výkon, no družstvu stačil, keďže sa akoniec o skóre stalo víťazom turnaja.

MSR v rapid šachu družstiev (18 družstiev): FM S.Sahidi (SIM-SIM Topoľčany A 14b/18 1.miesto) 5,5b/9 – 1.šachovnica, I.Lintner (ŠK Osuské A 13b/18) 6,5b/9 – 3.šachovnica, V.Bochnička (ŠK Modra 10b/18)  3,5b/9 – 1.šachovnica

Výsledky na chess-results

869 870

871 872