Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Počas veľkonočných prázdnin sa opäť uskutočnil medzinárodný mládežnícky festival vo Frýdku-Místku. Tak ako v minulom roku sa ho zúčastnili Bochničkovci, keď sa v turnaji do 12 rokov predstavila Simonka a v turnaji do 15 rokov mal Vladko patriť medzi širší okruh favoritov.

Simonka začala turnaj dvoma prehrami, čo bola ale vzhľadom na ich priebeh veľká škoda. V prvej získala hneď z otvorenia obrovskú výhodu a stačilo súperovho kráľa v centre iba správne doklepnúť. V druhej zasa bojovala do absolútneho konca, no ani druhý pokus úspešný nebol. V piatkovom dvojkole si však napravila chuť dvoma výhrami a nechýbalo veľa, aby zaznamenala hetrik. Vežovú koncovku s pešiakom navyše a aktívnymi figúrami však do výhry nedotiahla. Šieste kolo však súpera zmasakrovala a po slabšom štarte sa dostala do prvej polovice. Prehra v dlhej partii siedmeho kola bola kompenzovaná výhrou v poslednom a tak v poslednej ostrej turnajovej previerke pred MSR mládeže obsadila výsledné 22.miesto a piate medzi dievčatami.

Turnaj U12 (60 hráčov): S.Bochničková 4,5b/8 22.miesto (5.miesto v kategórii dievčat)

Výsledky na chess-results

Vladko začal ako sa na papierového lídra turnaja patrilo a prvé dve kolá zvládol. V treťom to chcelo možno trochu viac bojovnosti (z oboch strán), keďže remíza bola podpísaná skôr ako sa vlastne začalo hrať. Vo štvrtom kole zahral veľmi peknú a logickú partiu, kde súperku postupne strategicky prevalcoval. V piatom kole prišlo k malej havárii, keď súperovi vletel do prípravy a nechal sa nachytať na relatívne známy motív. Z ôsmych partií to však bol jeho jediný „timeout“ a následne si postupne pripísal výhry v šiestom ako aj v siedmom kole. Pred tým záverečným bolo jasné, že prvý vzhľadom na pomocné hodnotenie nebude ani v prípade výhry. Súper, ktorému stačila remíza na víťazstvo v turnaji, zahral partiu bezpečne a v mierne lepšej pozícii ponúkol Vladkovi remízu, ktorú sa nedalo nezobrať. Nakoniec z toho bolo výsledné pekné tretie miesto, čo sa dá rozhodne hodnotiť ako úspech.

Turnaj U15 (67 hráčov): V.Bochnička 6b/8 3.miesto

Výsledky na chess-results

454 457

456 455

458 459