Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Počas jarných prázdnin sa v areáli GO Kľačno známeho všetkým účastníkom LŠT Koník konalo podujatie zložené z dvoch sústredení (s GM Cvekom resp. Interchess) a dvoch turnajov. Našu účasť na sústredeniach zabezpečili Marek a Ryan, ktorí isto využili celý čas sústredenia naplno.

Zoznam prihlásených (17 účastníkov): FM M.Karas

Sústredenie s GM Cvekom

Zoznam prihlásených (15 účastníkov): C.R.Mészáros

Sústredenie Interchess

Vo Fide opene sa predstavil Samko a štart nemal podľa svojich predstáv. Prehra v prvom kole bola v zmysle papierových predpokladov, no druhé kolo sa už bodovať dalo. Ani v treťom kole žiaľ neplatilo „Do tretice všetko dobré“ a tak si prípadný bodový zisk odkladal až na záverečný deň. V posledných dvoch kolách sa mu podarilo bodovať naplno a trochu tak zlepšil celkový dojem z pôsobenia v turnaji.

FIDE Open (16 hráčov): S.Havalda 2b/5 13.miesto 

Výsledky na chess-results

V národnom opene začala veľmi dobe Natálka, keď vyhrala nielen svoje obe úvodné partie, ale dokázala vyhrať aj do tretice a drží sa tak veľmi vysoko. V súboji dvoch stopercentných hráčov sa Natálke nedarilo, no do posledného kola napriek tomu mala šance na víťazstvo. Situácia sa napokon vyvinula tak, že ak by v poslednej partii vyhrala, skončila by prvá. Žiaľ, pripísala si druhú prehru v rade a klesla na tretie miesto. Ryan sa po prehre v úvode výhrou v kole druhom dostal opäť do stredu tabuľky a následne pridal aj druhú výhru. Štvrtok mu tak svedčal a v piatok mohol útočiť na medailové pozície. Vo štvrtom kole prehrou o túto možnosť prišiel, no v poslednom kole zvíťazil a skončil hneď za Natálkou, na štvrtom mieste.

Národný open (10 hráčov): N.Havaldová 3b/5 3.miesto, C.R.Mészáros 3b/5 4.miesto

Výsledky na chess-results

Vo štvrtkovom bleskovom turnaji sa Samkovi darilo, keď s hráčmi 1700+ dokázal uhrať bilanciu 2,5/4. Nebyť dvoch núl, ktorými orámoval svoj výsledok v úvodnom a záverečnom kole, mohol atakovať medailové pozície. V poslednom kole mu napríklad výhra na tretie miesto stačila. Ako vidno z tabuľky, Piešťany mu zjavne chutili, naopak Nitra (ak k tomu pridáme aj dve prehry z openu) vôbec nie.

Bleskový turnaj (16 hráčov): S.Havalda 4b/7 6.miesto

Výsledky na chess-results

401 402

403 404

405 406