Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Okresného kola základných škôl v šachu sa v Pezinku zúčastnili Simonka a Maťo.

Maťo mal postup do krajského kola istý na základe minuloročného postupu do celoslovenského finále. Ako top favorit turnaja nemohol mať iný cieľ ako skončiť prvý a s plným počtom bodov. To sa mu aj v siedmich kolách aj podarilo. Isto nám preto, ako už sedemnásobný majster okresu Pezinok, odpustí fakt, že s týmto strohým konštatovaním ukončíme jeho odsek.

Simonka vstúpila do turnaja nepochopiteľnou kontumačnou výhrou a to mala byť šiesta nasadená hráčka. Ono už štartová listina pôsobí veľmi zvláštne, keď hráči bez ratingu nie sú zoradení podľa abecedy a navyše Simonka má rating aj FIDE ID už nejaký ten čas, takže s aktualizáciou svojich databáz si organizátori asi príliš veľkú hlavu nerobili. V ďalších dvoch kolách zdolala dvoch hráčov, ktorí napokon skončili na treťom a piatom mieste až narazila na Maťa. V klubovom derby pochopiteľne nemala reálnu šancu, no hneď v ďalšom kole si pripísala štvrtú výhru. V závere dvoma prehrami prepadla tabuľkou, no pohľad na jej pomocné hodnotenie hovorí za všetko. Hrala najťažší turnaj zo všetkých hráčov a ako druhé najlepšie dievča bezpečne postúpila do krajského kola.

Open turnaj (29 hráčov): M.Šándor 7b/7 1.miesto – postup do krajského kola, S.Bochničková 4b/7 8.miesto (2.miesto v kategórii žiačok – postup do krajského kola)

Výsledky na chess-results

080 081

082 083