Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Séria Apkotour 2017 pokračovala, po odmlke spôsobenej Koníkom, tretím turnajom. Naše rady účastníkov rozšíril tentoraz Igor, takže sme mali dvojnásobné zastúpenie.

A práve Igor začal veľmi dobre, keď v prvých piatich kolách zaznamenal iba výhry. V treťom kole dokonale otočil pozíciu s pešiakom menej a keď som mu venoval darček v kole piatom, vyzeralo to na jeho jasný turnaj. Asi si to už myslel aj on, pretože prišli jeho slabšie chvíle. V šiestom kole totiž prehral a po následnej remíze sa hralo opäť odznova. Predposlednom kole si podržal prvé miesto a stačilo mu vyhrať v kole poslednom a mal isté prvé miesto. Súpera sa mu však pretlačiť nepodarilo a tak musel čakať na pomoc súperov...

Ja som sa opäť nevyhol zaváhaniu v prvých troch kolách, keď som práve v tom treťom nastavil dámu. Je fakt, že otvorenie som zahral otrasne a stál som veľmi zle, no jednoťahová slepota je trochu priveľa. Po následnej bezproblémovej výhre som dostal v piatom kole Igora, ktorý viedol turnaj už o celý bod. Cieľ bol teda jasný, bodovať naplno. Po manévrovaní bez akýchkoľvek výmen urobil pár nepresností a dostal som strategicky takmer vyhranú pozíciu. Vo vážnej partii by to už bola typická hra na jednu bránu. No opäť som nastavil jednoťahovo dámu a partia okamžite skončila. V ďalších kolách som už preto nesmel zaváhať. Tri kolá po sebe sa mi podarilo vyhrať a v záverečnom som teda ešte mohol zabojovať o prvé miesto. Stačilo iba to, aby Igor nevyhral a ja áno. V partii som síce odovzdal zdarma pešiaka, no snažil som sa aspoň kúzliť. Súperovi tak ubiehal čas a dostal sa do vrcholnej časovej tiesne. Keď mu ostávala sekunda, mohol som zahrať šokujúce Df4, kde by som umiestnil (podložil) dámu na trikrát napadnuté pole a vyriešil tým všetky hrozby súpera. Je vysoký predpoklad, že by súper nestihol zareagovať a prekročil by čas. Vyhrať ale turnaj takýmto spôsobom mi neprišlo správne. Navyše, Igor hral určite lepšie partie ako ja, takže jeho víťazstvo v turnaji bolo absolútne zaslúžené.

Rapid turnaj (25 hráčov): I.Lintner 7b/9 1.miesto, FM M.Roháček 6b/9 4.miesto

Výsledky na chess-results

634 635

636