Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Semifinálové uzatvorené turnaje pre skupinu západ sa uskutočnia v Dubnici nad Váhom a my na nich nebudeme chýbať. Semifinálovú účasť si zabezpečili už v predstihu Filipko, Natálka a Ninka. Na poslednú chvíľu sa k nim výborným výsledkom v Žiline pridala aj Simonka.

Natálka prekvapila už v prvom kole, kedy prehranú partiu dokázala otočiť. V druhom kole dokonca pridala druhú výhru v dlhej partii až vo vežovej koncovke. Tretie kolo sa nechala zbytočne rozptýliť a partiu prehrala. Rovnakým výsledkom skončilo aj štvrté kolo proti jednej z favoritiek turnaja. Prišli však výhry v piatom, šiestom a dokonca aj siedmom kole a razom útočila na postupové priečky. Až prehra s neskoršou víťazkou jej zahatala cestu a v poslednom kole taktiež nebola úspešná. Výsledných päť bodov však bolo isto nad naše plány a umiestnenie v prvej polovici je cenným výsledkom.

Kategória D08 (10 hráčok): N.Havaldová 5b/9 5.miesto

Výsledky na chess-results

Simonka vstúpila do turnaja ako raketa a prvé dve partie boli pre ňu iba dobrou rozcvičkou. V tretej však už mala namále, no súperka nevyužila svoju šancu a bola z toho tretia výhra v rade. Štvrté kolo dokázala bielymi predĺžiť svoju sériu aj keď prišla o figúru. Postupne však za ňu odobrala mnoho pešiakov a nakoniec získala naspäť aj samotnú figúru. Po výhre v piatom kole už bola jednou nohou v semifinále, do ktorého postupovali štyri dievčatá. Ani rýchly zisk pešiaka však nenatiahol sériu a množstvo nevyužitých možností ju pripravilo aj o remízu. Ďalšie dve kolá už neboli herne také kvalitné ako prvá časť turnaja, no obe partie dotiahla do konca a tak do konca turnaja bojovala o prvú priečku...

Ninka vstúpila do turnaja prehrou a keď po výhre v druhom kole následne nastavila dámu, postupové brehy sa jej začali výrazne vzďaľovať. Dve „povinné“ výhry ju udržali v hre, no vo veľmi dôležitom zápase šiesteho kola ťahala za kratší koniec a šance na postup boli zrazu minimálne. Zabojovala však a po dvoch výhrach delila postupovú priečku, no musela bodovať viac ako jej konkurentka. V partii so Simonkou získala už v úvode pešiaka a dlho držala opraty partie pevne v rukách, no pár unáhlených ťahov pozíciu otočilo a na pokraji trojkolovej baráže o prvé miesto bola Simonka. Tá svoje šance nevyužila a Ninka získala pre ňu veľmi cenný bod. V závere paralelne hranej partie to však vyzeralo tak, že napokon aj tak nepostúpi, no prekročenie času vo vyhranej pozícii jej konkurentku odsunulo na piate miesto. Obe dievčatá tak postúpili do finále a uvidíme, ako sa im o dva týždne bude dariť tam.

Kategória D11 (10 hráčok): S.Bochničková 7b/9 3.miesto (postup do finále), N.Kubíková 6b/9 4.miesto (postup do finále)

Výsledky na chess-results

Filipko začal turnaj nádejne, keď v prvom kole zavesil čiernymi mat dámou na g2 a v druhom kole sa chcel pokúsiť o čosi podobné, no medzitým prišiel o figúru a pri realizácii matu mu prekážal súperov jazdec. Nakoľko však volala príroda, vzdal partiu a išiel riešiť dôležitejšie veci. Od tohto momentu hral všetky partie veľmi rýchlo, často až „vyrobil čas“, keď na hodinách končil s vyšším číslom, ako partiu začínal. Výnimkou bola iba kontumačná výhra v šiestom kole so súperom, ktorý po treťom kole odstúpil a jeho výsledky boli napokon anulované. V ôsmom kole to vyzeralo nádejne, no vo vyhranej vežovej koncovke nastavil vežu. Predposlednou priečkou tak zopakoval minuloročný výsledok a na posun nahor ho čaká ešte veľa práce.

Kategória CH08 (10 hráčov): F.Štelbaský 1b/8 9.miesto

Výsledky na chess-results

545 546

547 548

549 550

551 552

553 554

555 556