Toto podujatie sa opäť konalo v spolupráci BŠA a OMD a ani priestory sa nezmenili, keď prebiehalo v priestoroch Domu športu na Junáckej. Naša účasť na podujatí bola viac ako pravdepodobná a nakoniec si ho zahrali Dávid a Emmka.

Druhá menovaná začala dlhou partiou úvodného kola, kedy favorizovanému súperovi predsa len podľahla a minimálna prestávka spôsobila, že na druhú partiu sa nestihla skoncentrovať a prehrala ju bez odporu po elementárnom prehliadnutí. Do tretice všetko dobré však už platilo a aj keď si pozíciu skomplikovala, súper nenašiel večný šach a partiu rozhodol vzdialený voľný pešiak. Vzápätí vyhrala aj druhú partiu a aby toho nebolo málo, v piatom kole zdolala aj turnajovú sedmičku. Tým zavŕšila víťazný hetrik a to ju vynieslo až ku nasadenej jednotke a neskoršiemu víťazovi podujatia. Z otvorenia však vyšla napriek enormnému ratingovému rozdielu výborne. Keď však prehliadla strelca a následne aj dámu, bolo po partii. V záverečnom kole bojovala na diaľku o najlepšiu ženu v turnaji a začala výborne, keď veľmi rýchlo hrajúceho súpera postupne pozbierala. Ak by sa s dámou navyše dokázala spomaliť, štvrtý bod by bol na ceste. Vidina hlásenia výhry rozhodcovi však viedla ku strate koncentrácie a tak jej nakoniec ani dáma navyše nestačila. Bolestivá prehra, veríme však, že o to cennejšia. Len si z nej treba vziať do ďalších partií veľké ponaučenie. Napriek prehre sa Emmke podarilo odohrať veľmi slušný turnaj a keďže nakoniec nebol povolený súbeh cien, tešila sa aj z medaily za najlepšiu ženu. Pre objektivitu však budeme uvádzať, že skončila druhá.

Dávid odohral veľmi vydarený turnaj, keď mnohé naznačilo už prvé kolo, kedy čelil čiernymi najvyššie nasadenému hráčovi a napriek tomu sa skoro postaral o absolútne prekvapenie. Nakoniec sa táto prehra ale stala v celom turnaji aj tou poslednou. A to nastúpil proti ďalším piatim papierovo silnejším súperom. Po výhre v druhom kole mierne pribrzdil remízou, no potom sa dokázal vyšmyknúť z ťažkej pozície a v piatom kole pridal na svoje konto aj ďalší bod. Nasledovalo nekompromisné rodinné derby, ktoré sa už krátko po otvorení začalo vypadnutím jedného z Dávidových zubov. Po krátkej pauze sa však pokračovalo až do nerozhodného výsledku. Záverečné kolo odohral na dvakrát, keď sa najprv so súperom zbabelo dohodli na krátkej remíze, no dostali druhú šancu a tak nakoniec nebolo potrebných 0:0. Partia sa remízou aj skončila, no v koncovke kráľ a pešiak proti kráľovi a pešiakovi. Veríme, že podobné zbytočné taktizovanie už v budúcnosti neuvidíme, Dávid ho naozaj nepotrebuje. Výsledné štvrté miesto a víťazstvo v kategórii CH10 bolo podložené výborným RP 1666 a to bol Dávid ešte pred mesiacom „bežnou tisíckou“.

Rapid turnaj (18 hráčov): D.Hrdý 4,5b/7 4.miesto (1.miesto v kategórii CH10), E.Bartošová 3b/7 12.miesto (2.miesto v kategórii žien)

Výsledky na chess-results

021 022

023 024

025 026