Začiatok šachového septembra na Záhorí patril Dojčland Cupu a verili sme, že tento tradične kvalitne obsadený rapid turnaj s vysokou pravdepodobnosťou nevynecháme ani my. Čo sa týka kvantity, na poslednú chvíľu zorganizované podujatia v Bratislave urobili organizátorom v Dojči škrt cez rozpočet, no ratingovo to určite nebola žiadna prechádzka ani tento rok.

Tobi začal turnaj dvoma prehrami, pričom tá z druhého kola sa v konečnom dôsledku ukázala ako zbytočná. Po výhre v treťom kole mohol isto pomýšľať aj na ďalšiu, no nakoniec sa z nej tešil súper. Prišli však dve výhry v rade a posun do stredu tabuľky, kde by zakončenie víťazného hetriku znamenalo veľmi pekné umiestnenie. Proti bol však skúsený lokálny matador, ktorý vystavil Tobimu stopku. Ten však aj tak odohral určite slušný turnaj a podčiarkol ho tretím miestom v kategórii do 15 rokov.

Grétka si v úvodných piatich kolách pripísala na konto tri výhry čiernymi proti papierovým outsiderom a dvakrát bielymi podľahla favoritom. V záverečných dvoch kolách sa jej však podarilo naplno zabodovať a nakoniec skončila na veľmi peknom šiestom mieste. Okrem toho vyhrala aj kategóriu žien, kde síce bola iba jediná, no pri jej piatich bodoch by asi ťažko našla konkurenciu, aj keby jediná nebola.

Rapid turnaj (31 hráčov): G.Kapolková 5b/7 6.miesto (1.miesto v kategórii žien), T.Bartelt 3b/7 23.miesto (3.miesto v kategórii U15)

Výsledky na chess-results

054 055