Jarné prázdniny strávili Bochničkovci v rakúskom Grazi, kde sa okrem iných aktivít zúčastnili aj na silnom šachovom podujatí zloženom z troch turnajov.

Vladkovi sa v úvodných šiestich kolách podarilo využiť biele figúry a pozíciu favorita naplno, keď nimi nestratil ani jediný bod. Čiernymi je zatiaľ jeho bilancia chudobnejšia, no v ceste mu stál známy poľský veľmajster a dvaja síce ratingovo slabší súperi, no v turnaji hrajúci vo veľmi slušnej forme. V siedmom kole ho čakal rakúsky GM a my sme verili, že favorizovaného súpera prekvapí. To sa však nestalo a tak začal finiš, kedy sa čiernymi figúrami pokúsil o prvé víťazstvo. Úspešne! Do posledného kola tak vstupoval so šancou na pekný výsledok a vďaka výhre sa dokázal posunúť dokonca do TOP20. Do rebríčka si pripísal 9 bodov a v tesnom súboji zvíťazil v kategórii do 18 rokov.

Open A (171 hráčov): FM V.Bochnička 6b/9 20.miesto (1.miesto v kategórii do 18 rokov)

Výsledky na chess-results

Simonke sa po páde ratingu pod 2000 otvorila možnosť zahrať si open B. A aj keď pred odchodom do Rakúska nemala vôbec v pláne hrať turnaj, osud si s nami často hrá svoju vlastnú hru. Pred blížiacimi sa aprílovými MSR mládeže to rozhodne nebol zlý nápad, pretože aj tam bude niesť ťarchu favoritky takmer v každom zápase. V úvodných piatich kolách si počínala bez jediného zaváhania a tak až v šiestej partii sa jej súperovi podarilo vybojovať remízu. Verili sme, že sa opäť čím skôr naladí na víťaznú vlnu a siedme kolo sa tak stalo. Na čele si tak udržala náskok a veľmi dôležitý krok urobila v ôsmej partii, kedy sa striasla aj svojho najbližšieho prenasledovateľa. V záverečnom kole zastavila súpera, ťahajúceho šnúru šiestich výhier v rade a definitívne si zabezpečila prvé miesto v turnaji. A to nie hocijako, ale s 1,5-bodovým náskokom, performance 2289 a ziskom 90 bodov do ratingu. Je tak už iba krôčik od toho, aby prekročila rating 2100 a získala tak normu WFM. Ale ako aj autor týchto riadkov vie, posledný krok pri snahe získať titul býva suverénne najťažší... Nuž držíme palce!

Open B (93 hráčov): S.Bochničková 8,5b/9 1.miesto

Výsledky na chess-results

230 231

234 235

238 239

236 237