Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Ďalší zárez má za sebou tradičný Štefanský kapustnicový rapid v Liptovských Sliačoch. Nás na ňom reprezentovala trojica Grétka, Simonka a Vladko a že ich bolo za šachovnicami vidieť!

Grétka vstúpila do turnaja víťazným hetrikom, keď už na rozbeh zdolala troch papierových favoritov. Prvú stopku dostala od “Bochnička family“ a po ďalšom prekvapení súpera ju aj v druhom derby stopol Vladko. To ju však nezastavilo a pridala na svoje konto ďalšie dva body, čo ju vynieslo až ku zápasu k nasadenej jednotke. V ňom síce utrpela tretiu prehru, no zároveň aj poslednú. Vo finiši najprv vyhrala a vzápätí remizovala a ziskom 7,5 bodu obsadila fantastické siedme miesto. Ako nasadená na konci šiestej desiatky! Performance 2150 hovorí za všetko a ak by turnaj išiel na rating, pripísala by v ňom závratných 236 bodov. To hovorí za všetko o výkone, ktorý na Liptove predviedla. Keďže vie, že sa to dá, mohla by to zopakovať častejšie :)

Ak by nebolo Simonky, Grétka by vyhrala aj kategóriu do 15 rokov, no na ňu bolo nakoniec potrebných osem bodov a skvelé piate miesto. Rovnomerne rozdelený zber bodov v oboch poloviciach turnaja, iba dve prehry a dve remízy, doplnené siedmymi výhrami. A to zďaleka nemala súperov “do počtu“, veď aj ten z prvého kola ich získal napokon celých päť. V desiatom kole rozhodla súboj o prvé miesto remízou s IM a v záverečnej partii prišlo na rodinné derby, v ktorom sa nakoniec tešila čiernymi figúrami hrajúca Simonka. Performance 2057 síce nebol taký ako v predchádzajúcom odstavci, no ak by turnaj započítavali, vytočila by si magické číslo “158“. A to začínala turnaj ako nasadená na konci štvrtej desiatky.

Vladko mal v turnaji ako nasadená štvorka určite iné ambície ako dievčatá, no nakoniec im veľmi neutiekol, keď Simonku predbehol iba o pomocné hodnotenie a zabezpečil si tak nepopulárne štvrté miesto. Ako sa k nemu dostal? Po troch výhrach stratil prvú remízu vo štvrtom kole a vzápätí v súboji o medaile nestačil na skúseného medzinárodného majstra. V ďalších piatich kolách zabral, keď okrem iných zdolal Grétku a nebral ohľady ani na rodinné vzťahy a okrem toho remizoval s turnajovou jednotkou. V záverečnom kole mu stačila v priamom súboji remíza na tretie miesto, no, ako sme už spomínali, nakoniec z toho bol zemiak. Výkon nebol ideálny, no ani zlý, keď by ostal prakticky na svojom.

Rapid turnaj (84 hráčov): FM V.Bochnička 8b/11 4.miesto, S.Bochničková 8b/11 5.miesto (1.miesto v kategórii do 15 rokov), G.Kapolková 7,5b/11 7.miesto (2.miesto v kategórii do 15 rokov)

Výsledky na chess-results

194 195

196 197