Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Tretiu desiatku svojej existencie začalo tradičné trojkráľové podujatie v bratislavskej Dúbravke. Bolo takmer isté, že bude aj s našou účasťou a nakoniec ho absolvovala trojica Joni, Maťo a Riško. Je potrebné hneď na začiatku povedať, že všetci skončili v rámci hráčov s rovnakým počtom bodov na čelných priečkach, čo len svedčí o tom, že odohrali náročné turnaje a prekvapili mnohých papierových favoritov.

Riško začal turnaj prehrou, no po predpokladanej výhre pridal v ďalších troch kolách až dvakrát čosi navyše. Keď po ďalšej výhre, tentoraz z pozície favorita, pridal cennú remízu, vyzeralo to na výborný výsledok. Stačilo ešte čosi pridať v záverečných dvoch kolách. Nároční súperi však prekvapenie nepripustili a poslali Riška nemilosrdne do druhej polovice výsledkovej listiny. To je vzhľadom na priebeh turnaja a aj jeho veľmi slušný výkon na úrovni RP 1655 celkom kruté. Náplasťou mu tak môže byť aspoň 51 bodov do rapid ratingu.

Joni mal okrem prvého kola vždy papierovo silnejšieho súpera. Ak by však nešlo o rapid rating, ale o normálny rating, asi by tomu však bolo inak. Po dvoch výhrach nestačil v derby na Maťa, no nadlho to bola jeho jediná prehra. V druhej tretine turnaja totiž dokázal z troch favoritov zdolať dvoch a s jedným sa partia skončila nerozhodne. Škoda tak bola najmä následných dvoch partií, kedy vyšiel bodovo naprázdno. V záverečnom kole si vylepšil náladu výhrou nad turnajovou šestkou a s RP 1818 si pripísal do ratingu výborných 119 bodov. Tie tak teda čiastočne dorovnajú “skutkový stav“.

Maťo začal veľmi prísne, keď v úvodných štyroch kolách nielen, že nenašiel premožiteľa, ale nestratil ani jedinú remízu. Kosa na kameň narazila v piatom kole, kedy podľahol turnajovej štvorke a zároveň neskoršiemu víťazovi turnaja. Po slušnej výhre čiernymi nasledovala remíza s turnajovou päťkou a do záverečných dvoch partií šanca zabojovať o medailové stupne. Tá zhasla v ôsmom kole, kedy bol nad jeho sily skúsený IM, ktorý mu ako nasadená jednotka vystavil stopku. Záverečná výhra znamenala konečné veľmi pekné šieste miesto a s RP 1942 pridal do ratingu 78 bodov. Celá naša trojica si tak určite zaslúži gratuláciu za pekne zvládnutý turnaj.

Rapid turnaj (82 hráčov): M.Rak 6,5b/9 6.miesto, J.Ďurana 5,5b/9 20.miesto, R.Pisarčík 4b/9 49.miesto

Výsledky na chess-results

205 206

207 208