Deň pre Vianocami sa v Nemeckom kultúrnom dome uskutočnilo podujatie zložené z dvoch rapid turnajov a nakoniec aj s našou dvojnásobnou účasťou.

Riško si ako turnajová sedmička počínal v úvode turnaja spoľahlivo a dva razy naplnil papierové predpoklady. V treťom kole čiernymi podľahol neskoršiemu prekvapujúcemu víťazovi celého turnaja a vzápätí si výsledok zopakoval. Nechýbalo mnoho ani ku veľkej rošáde, no v piatom kole ho zachránili v prehranej koncovke dva nemožné ťahy súpera. Mohlo to byť poučením, no v šiestom kole to boli so súperom preteky, kto odohrá partiu rýchlejšie a bude sa menej sústrediť. Obaja skončili bez rošády a Riško nakoniec aj bez bodu. V nasledujúcej partii prišiel o kvalitu a nebyť toho, že súper pripustí zbytočný útok na svojho kráľa, mohla z toho byť priebežná druhá polovica tabuľky. Ani záverečné dve kolá sa scenár veľmi nezmenil a konečných päť bodov je možno viac, ako by byť malo. Stačili na tretie miesto v kategórii do 10 rokov, no na prvú desiatku v rámci turnaja zaslúžene nie.

Rapid A (25 hráčov): R.Pisarčík 5b/9 11.miesto (3.miesto v kategórii do 10 rokov)

Výsledky na chess-results

Pre Sebíka bol béčkový turnaj ako stvorený. V rámci takmer tridsiatky hráčov mohol hrať vyrovnané partie naozaj s každým. V prvých štyroch kolách skopíroval postup Riška, keď najprv dve partie vyhral a následne ďalším dvom súperom podľahol. Prišli však ďalšie dve výhry v rade a to znamenalo nádej na veľmi pekný výsledok.  O to viac, keď v siedmom kole prežil proti neskoršiemu medailistovi takmer nemožné a dokázal partiu doviesť do holých kráľov. O zvraty nebola núdza ani v záverečných dvoch partiách, kedy najprv nešťastne pekne rozohranú partiu nedotiahol do víťazného konca a vzápätí sa scenár zopakoval, no tentoraz v jeho prospech. Výsledných 5,5 bodu je jeho doterajším rekordom a k tomu mu rozhodne gratulujeme, rovnako ako aj ku konečnej deviatej priečke.

Rapid B (28 hráčov): S.Pauko 5,5b/9 9.miesto

Výsledky na chess-results

186 187

188 189

190 191