Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Tradičný turnaj v bleskovom šachu sa uskutočnil v priestoroch Slovana posledný štvrtok roku 2022. Nebolo vylúčené, že bude aj s našou účasťou a o tú sa napokon postarali Joni, Jurko a Vladko.

Jurko si odvážne trúfol skočiť do hlbokej vody, no ukázalo sa, že plávať vie. Už v prvom kole šokoval, keď zdolal výrazne papierovo silnejšieho súpera a po troch prehrách pridal na svoje konto aj druhý bod. Ako sa neskôr ukázalo, bol to veľmi dôležitý zápas. Súperi si totiž začali dávať väčší pozor a nasledovalo osem núl v rade. Každá z nich však bola so súperom s viac ako 400 bodov silnejším a tak sa dali predpokladať. Výsledné dva body nakoniec znamenali tretie miesto od konca tabuľky a to sa dá pri zložení turnaja určite považovať za úspešné vystúpenie.

Joni v úvodných troch kolách začal opatrne, keď vyhral iba jednu partiu z troch. Nasledoval však víťazný hetrik a výrazný posun tabuľkou nahor. Prehra s neskorším strieborným medailistom turnaja sa dala očakávať, odpoveďou na ňu bola ďalšia výhra. Následná prehra s nasadenou turnajovou dvojkou bola kompenzovaná remízou s turnajovou päťkou a výhrou s desiatkou. V predposlednom kole sa tak za odmenu prepracoval až na prvú šachovnicu, kde si zahral s neskorším jasným víťazom turnaja. V záverečnej partii nestačil na turnajovú šestku a klesol do stredu tabuľky. Performance 1971 a prípadný zisk 182 bodov však lepšie ukazujú, aký silný turnaj Joni odohral a nie len tak hocako.

Vladko začal očakávanou výhrou, no jeho ambície pribrzdili remíza v druhom kole a ešte viac prehra v kole treťom. Nasledovali však tri výhry v rade a návrat na predpokladané čelné priečky tabuľky. Prehru s nasadenou turnajovou jednotkou kompenzoval výhrou v ďalšom kole a následne remizoval s neskorším bronzovým medialistom. Rozhodujúca fáza turnaja sa odohrala medzi desiatym a dvanástym kolom. V ňom nasledovala “veľká rošáda“ a ani záverečná výhra tak neznamenala viac ako konečné ôsme miesto. S ním určite spokojný nebude, pretože performance 2086 dostatočne hovorí o tom, že to bol jeden z horších turnajov. Každopádne na prvom mieste bola vianočná zábava.

Bleskový turnaj (30 hráčov): FM V.Bochnička 7b/13 8.miesto, J.Ďurana 6,5b/13 15.miesto, J.Lehocký 2b/13 28.miesto

Výsledky na chess-results

200 201 202