Podujatie s trojicou samostatných podujatí na Dlhých Dieloch pokračovalo aj svojou marcovou časťou a bolo vysoko pravdepodobné, že na ňom nebudeme chýbať. V turnaji GPX nás reprezentovali Sebi a Tobi a v céčku ich dopĺňal Oliver.

Sebi po dvoch úvodných víťazstvách narazil v klubovom derby na Tobiho a od partie odišiel po dlhom boji zdolaný. Sériou troch výhier sa vytiahol na delenie prvej priečky a v prípade záverečnej výhry tak mohol reálne pomýšľať na víťazstvo v turnaji. Hrajúc čiernymi figúrami však súperovi podľahol a vo veľmi tesnom turnaji sa zosunul až na ôsmu priečku, čím skončil na mieste svojho nasadenia. V kategórii chlapcov do 14 rokov skončil na treťom mieste.

Tobi začal turnaj vo veľkom štýle, keď dokázal zvíťaziť v úvodných piatich kolách. Za spomenutie stoja najmä výhry v treťom a piatom kole. Dve kolá pred koncom tak mal na prvom mieste jednobodový náskok a všetky predpoklady vyhrať, resp. aspoň skončiť v TOP3. Žiaľ bodová studňa vyschla, keď v posledných dvoch partiách nestačil na svojich súperov z najvyššie nasadenej trojice a znamenalo to pád tesne za stupne víťazov. Víťazstvo v kategórii chlapcov do 14 rokov mu však neušlo.

Turnaj GPX (47 hráčov): T.Bartelt 5b/7 4.miesto (1.miesto v kategórii CH14), S.Pauko 5b/7 8.miesto (3.miesto v kategórii CH14)

Výsledky na chess-results

Oliver začal dvoma výhrami, keď obaja súperi získali v konečnom poradí 3,5 a 5 bodov. So štartom teda mohol byť určite spokojný. Nezastavila ho ani prehra v treťom kole, na ktorú zareagoval dvoma ďalšími výhrami a do posledných dvoch kôl tak vstupoval so šancou zabojovať o prvé miesto. V zápase proti neskoršiemu suverénovi turnaja sa mu však zabodovať nepodarilo a aj v poslednom kole odišiel od partie zdolaný. Uhral však svoje už takmer štandardné štyri body a opäť tak skončil v prvej polovici tohto turnaja.

Turnaj začiatočníkov (23 hráčov): O.Šuplata 4b/7 7.miesto

Výsledky na chess-results

253 254

255 256

257 258