Začiatkom februára sa v Bardejove paralelne uskutočnili MSR družstiev žiakov ZŠ a študentov SŠ. Prvá z týchto kategórií sa po novom nie celkom pochopiteľne rozdelila na dve časti, čím sa hodnota oboch titulov automaticky znížila. Veríme, že týmto spôsobom sa nebude ďalej fragmentovať (v lepšom prípade, že sa všetko vráti do pôvodnej verzie), aby sme čoskoro nemali družstvá po jednotlivých ročníkoch a majstrom SR by sa mohol stať už naozaj každý. V rámci jednotlivých škôl sme na tomto podujatí nevylučovali ani našu účasť, no dalo sa očakávať, že aj v jej prípade, určite nebude nejako vysoká.

Nakoniec do Bardejova cestovali iba Alžbetka s Natálkou v družstve GAMČE, pričom hrali na druhej a tretej šachovnici. Podľa očakávania sa ukázalo, že v poslednej dobe sa šachu nevenujú, resp. venujú sa mu iba naozaj sporadicky. Napriek nie ideálnej forme sa družstvo držalo do záverečných kôl v boji o medaile, no nevydarený finiš v záverečných dvoch kolách turnaja ich odsunul až na deviatu priečku.

MSR družstiev žiakov ZŠ 2 (51 družstiev): Gymnázium Grӧsslingova (2.šachovnica - A.Kapolková 1b/5, 3.šachovnica - N.Havaldová 4b/7) 17b/27 9.miesto

Výsledky na chess-results

240 241