V druhej polovici februára sa deň po dni uskutočnili majstrovstvá družstiev ZŠ a SŠ a pred turnajom sme pevne verili, že z predchádzajúcich nedostatkov sa organizátorom podarí poučiť a nebudú sa opakovať. Určite by to uvítali nielen naši hráči, ktorí sa pravdepodobne zúčastnia podujatia reprezentujúc svoje školy. V stredu sa začalo s približne polhodinovým omeškaním, ktoré sa v priebehu turnaja nakumulovalo na vyše hodinu. Oproti minulému roku je to posun vpred, no určite stále existuje aj obrovská rezerva.

Nakoniec sme mali v turnaji deväťčlenné zastúpenie, celkovo v siedmich rôznych družstvách.

Riško robil, čo mohol a viac ako 7/7 uhrať nevedel, no nakoľko uhral polovicu bodov družstva, to sa nezmestilo ani do TOP20. Jemu však neunikla medaila za prvú šachovnicu. Sebi ako líder Dubovej jednotku tiež spoľahlivo ustál a jeho škola skončila o jedno miesto pred Riškovou. Miška v béčku Teplickej taktiež vybojovala päť bodov, keď nie je celkom jasné, prečo prehrala v treťom kole. Škoda, že v poslednom kole postavili slabšiu zostavu, keď do neho vstupovali na senzačnom ôsmom mieste. Po debakli skončili o šesť priečok nižšie. Tobi na jednotke Zadunajskej päť kôl zbieral body, kde sa dalo a v klubovom derby potrápil aj vysoko favorizovaného Joniho. Zo záverečných troch partií však bol jediný bod trochu málo, no družstvo doviedol ku veľmi peknej ôsmej priečke. Joni si ako líder Tilgnerky určite nedá za klobúk svoje posledné dve partie. Najmä šieste kolo mohlo družstvo nakoniec mrzieť, keď skončilo len veľmi tesne za medailovými stupienkami. V tíme Teplickej sme mali až trojnásobné zastúpenie, keď hlavným zberačom bodov bol Jurko, ktorý na druhej šachovnici stratil za sedem kôl iba jedinú remízu. Samko pridal jediný bod a Sophinka štyri. Kde boli v úvodnom kole, to ani srnka netuší... Všetkým trom gratulácia k striebru. A Natálke na záver článku gratulácia ku víťazstvu, keď ako súčasť družstva GAMČE síce po slabšom finiši nakoniec uhrala iba polovicu možných bodov, no nakoniec to stačilo na celkové víťazstvo.

MBK družstiev ZŠ (43 družstiev): Gymnázium Grӧsslingova (N.Havaldová 3,5b/7 - 3.šachovnica) 12b/14 1.miesto, ŠpMNDaG Teplická A (J.Lehocký 6,5b/7 - 2.šachovnica, S.Bittner 1b/4 - 3.šachovnica, S.Valentová 4b/7 - 5.šachovnica) 11b/14 2.miesto, SŠ Tilgnerova (J.Ďurana 5,5b/7 - 1.šachovnica) 10b/14 4.miesto, SZŠ Zadunajská A (T.Bartelt 3b/7 - 1.šachovnica) 9b/14 8.miesto, ŠpMNDaG Teplická B (M.Šúňová 5b/7 - 3.šachovnica) 8b/14 14.miesto, ZŠ s MŠ Dubová (S.Pauko 5b/7 - 1.šachovnica) 7b/14 20.miesto, Gymnázium Hubeného (R.Pisarčík 7b/7 - 1.šachovnica) 7b/14 21.miesto

Výsledky na chess-results

230 231

232 233

234 235

237 236