V druhej polovici februára sa deň po dni uskutočnili majstrovstvá družstiev ZŠ a SŠ a pred turnajom sme pevne verili, že z predchádzajúcich nedostatkov sa organizátorom podarí poučiť a nebudú sa opakovať. Určite by to uvítali nielen naši hráči, ktorí sa pravdepodobne zúčastnia podujatia reprezentujúc svoje školy. V utorok sa začalo načas a aj priebeh turnaja bol v poriadku.

Nakoniec sme mali zastúpenie v piatich družstvách, pričom aj vo všetkých tých, ktoré získali medailu. Teplická doplatila na Vladkove reprezentačné povinnosti, pričom Grétka na jednote stratila o dva body viac ako sa očakávalo a za ňou bola výkonnostná priepasť. Napriek tomu je 19.miesto pre ŠpMNDaG úplnou katastrofou. Ninka nesklamala a pekne podržala jednotku Gymnázia Metodova, ktoré obsadilo pekné ôsme miesto. Simonka mala vo farbách GJH iné ambície ako bronz, no v kľúčových zápasoch bol jej bodový prínos družstvu nulový. Samko s Adelkou v dresoch GAMČE bodovali spoľahlivo a nakoniec to škole prinieslo striebro. V tíme SG CENADA pevnou rukou zvládla prvú šachovnicu Lucka a prispela tak nemalou mierou ku víťazstvu tejto školy.

Na záver je potrebné spomenúť fair-play gesto Šimona Šalgoviča, ktorý práve Lucke prenechal medailu za najlepší výkon na prvej šachovnici, aj keď získal o jeden celý bod navyše.

MBK družstiev SŠ (22 družstiev): SG CENADA (L.Strišková 6b/7 - 1.šachovnica) 13b/14 1.miesto, Gymnázium Grӧsslingova A (S.Havalda 6b/7 – 2.šachovnica, A.Mendelová 5,5b/7 – 4.šachovnica) 12b/14 2.miesto, GJH A (WFM S.Bochničková 4,5b/7 - 2.šachovnica) 11b/14 3.miesto, Gymnázium Metodova (N.Kubíková 3b/6 – 1.šachovnica) 8b/14 8.miesto, ŠpMNDaG Teplická (G.Kapolková 3b/6 – 1.šachovnica) 5b/14 19.miesto

Výsledky na chess-results

224 225

226 227

228 229