V priestoroch Ihryska sa uskutočnil turnaj zaradený do série GPX mládeže, kde sme „na betón“ očakávali aj našu účasť. Otázny bol skôr iba konečný počet zúčastnených. Nakoniec to bola „iba“ dvojica Sebi a Tobi.

Druhý menovaný začal turnaj víťazným hetrikom, no vo štvrtej partii prišla prvá prehra. Dosť zbytočná, pretože pri opačných rošádach mal našliapnuté ako prvý, no zaspal nielen s aktivitou, ale aj na hodinách a súperka zaslúžene priebeh partie otočila. Po výhre v piatom kole sa zopakoval scenár z toho štvrtého, kedy pasivita viedla ku problémom, tie ku časovej tiesni a tá ku prehre. Blízko nebol ani ďalšej, keď v siedmom kole pohol súperovi dostať sa ku výraznej výhode. Nakoniec sa však predsa len tešil z výhry on. To sa mu však už nepodarilo v záverečnom kole, kedy prišlo ku tradičnému klubovému derby a celý bod si z neho vzal Sebi. Pre Tobiho to znamenalo pád mimo TOP10 v tom najnevhodnejšom okamihu.

Sebi začal turnaj dvoma výhrami a v treťom kole rozhodne nebol bez šancí, no nakoniec neskoršiemu suverénnemu víťazovi turnaja podľahol. Vzápätí pridal na konto ďalšiu prehru, keď síce dosiahol vyhranú pešiakovú koncovku, no v nej spáchal dokonalé harakiri a z bodu sa nečakane mohol tešiť jeho súper. V záverečných štyroch partiách sa mu podarilo stopercentnou stíhacou jazdou dohnať čelo tabuľky, aj keď vo viacerých z nich to priebežne na celé body nevyzeralo. Prehry z prvej polovice turnaja ho vyššie ako na šieste miesto nepustili, no v kategórii chlapcov do 14 rokov sa mu podarilo získať bronz.

Turnaj GPX (77 hráčov): S.Pauko 6b/8 6.miesto (3.miesto v kategórii CH14), T.Bartelt 5b/8 14.miesto

Výsledky na chess-results

238 239

250 251 252