Začiatkom septembra sa v Nitre uskutočnil tradičný rapid turnaj a už pred ním bolo vysoko pravdepodobné, že sa ho zúčastníme. Nakoniec z toho bolo trojčlenné zastúpenie v zložení Miška, Ryan a Riško.

Miška sa v úvodnom kole jasnej favoritky nedočkala, vyhrala kontumačne a nakoniec sa jej v turnaji nedočkali vôbec. Nasledovali tri prehry s papierovými favoritmi, pričom poslednú utrpela v klubovom derby s Riškom. Hneď vzápätí však vyhrala, keď zdolala súpera s výrazne vyšším ratingom a nie je vylúčené, že si touto partiou vytvorila dočasný osobný rekord. V poslednom kole tak dostala opäť favorita a napriek prehre sa s troma bodmi a s RP 1328 umiestnila na slušnom 46. mieste, pričom v kategórii hráčov do 10 rokov obsadila tretiu priečku.

Riško začal turnaj prehrou proti turnajovej sedmičke, po čom si napravil chuť výhrou s hráčom bez ratingu. Nasledovali dve klubové derby, keď mu ani takmer 70 hráčov nestačilo na to, aby sa vyhol Ryanovi a Miške :) Po prehre s prvým menovaným, už spomínanú druhú partiu vyhral. V záverečných troch kolách opäť potvrdzoval papierové predpoklady a tie mu stačili iba na výhru v šiestom kole. Vďaka nej sa v kategórii hráčov do 10 rokov umiestnil na druhom mieste.

Ryan v prvom kole podľa očakávania vyhral, no v druhom pozíciu favorita prekvapujúco neuhájil. Súper však v turnaji uhral päť bodov a jeho súčasný rating tak asi reálnej skutočnosti úplne nezodpovedá. Nasledovala spomínaná výhra s Riškom, a po nej aj ďalšie dve, medzi ktoré vložil remízu s turnajovou sedmičkou. Najmä posledná výhra ho musela tešiť, nakoľko bola satisfakciou za Tirnaviu. Škoda záverečnej partie, v prípade víťazstva by sa totiž dostal do TOP5. Prehra znamenala pokles na 14. Priečku, no víťazstvo v kategórii do 12 rokov mu neuniklo.

Rapid turnaj (68 hráčov): C.R.Mészáros 4,5b/7 14.miesto (1.miesto v kategórii do 12 rokov), R.Pisarčík 3b/7 42.miesto (2.miesto v kategórii do 10 rokov), M.Šúňová 3b/7 46.miesto (3.miesto v kategórii do 10 rokov)

Výsledky na chess-results

001 002

003 004