Bratislavská šachová akadémia v spolupráci s Jednotou dôchodcov na Slovensku usporiadala exhibičné podujatie medzi 12 seniormi a 12 mládežníkmi narodenými v roku 2007 a neskôr. Na podujatí nebola vylúčená ani naša účasť a nakoniec sa o ňu postarali Miška a Riško.

Miška si v úvodnom kole vytvorila jednoznačne svoje nové maximum, keď zdolala nasadenú dvojku turnaja. Škoda možno zbytočnej eufórie v partii druhého kola, kedy bol súper isto z kategórie zdolateľných. Všetko si nahradila v ďalších dvoch partiách, keď zdolala ďalších dvoch súperov, vrátane turnajovej osmičky. Na sedmičku bola v záverečnom kole síce krátka, no performance 1411 je určite viac ako sympatický a tri body proti takým súperom super.

Riško si po úvodnej výhre vybral slabšiu chvíľku, keď najprv remizoval a následne prehral (tam ho následne ihneď pomstila Miška). V záverečných dvoch partiách nezaváhal a nakoniec sa vďaka nim vytiahol na šiestu priečku. Je nám jasné, že očakával viac, ale umiestenie nie je na zahodenie. Najmä, keď sa hralo o každý bod a mladí zdolali starých tým najtesnejším možným rozdielom...

Zoznam prihlásených (24 účastníkov): R.Pisarčík 3,5b/5 6.miesto, M.Šúňová 3b/5 11.miesto

Výsledky na chess-results

013 014