Tradičné banskobystrické podujatie hrávané na začiatku kalendárneho roka sa presunulo do online priestoru. Ostala však možnosť vybrať si z dvoch turnajov, jedného pre mládež a druhého formou open. Naša účasť na podujatí nebola vylúčená a v mládežníckom turnaji nás reprezentovali Natálka s Riškom.

Natálka si v prvým dvoch partiách splnila povinnosť a v treťom kole narazila na jedného z favoritov. Už do desiateho ťahu však získal súper hrajúci čiernymi veľkú prevahu, ktorú bez problémov zužitkoval. Následne sa schyľovalo ku druhej prehre, no už z pohľadu na počty chýb je zrejmé, že pri normálnej hre by súper toľko šancí nemal nárok dostať. Následný zber úrody v piatom kole bol veľmi príjemným žrebom, ale aj partiou, z ktorej sa človek nič nenaučí. Šieste kolo malo byť bojom o TOP10, ale vzhľadom na partiu je fér, že sa do najlepšej desiatky nedostal ani jeden zo súperov. Záverečné kolo bolo opäť okolo desiateho ťahu prakticky bez šance. Umiestnenie tak plne zodpovedá výkonu. Vyššie sa ísť nedalo, nižšie boli reálne slabší súperi.

Riško pri svojich úvodných troch výhrach rozhodol už do pätnásteho ťahu (raz dokonca stačilo nepotiahnuť ani jeden ťah). Nasledovalo však štvrté kolo, kedy ešte jeho nepresnosti v otvorení super nepotrestal, no vzápätí sa ďalšej partii ocitol už takmer za hranicou prehry. Súper si však nedal pozor na jedinú Riškovu protihru a bol z toho totálny obrat výsledku partie. V predčasnom finále turnaj v šiestom kole ho však už Caissa nepodržala a potrestala “blicnuté” podloženie strelca. Záverečné kolo bolo po pár ťahoch hrou na jednu bránu a vďaka výhre si vybojoval pekné druhé miesto. S ním určite môže byť spokojný, no bodov mohlo byť aj menej. A najmä škoda výpadku koncentrácie v kľúčovom momente turnaja.

Turnaj mládeže (58 hráčov): R.Pisarčík 2.miesto, N.Havaldová 4b/7 20.miesto

Výsledky na lichess

176 177