Začiatkom decembra sa online formou uskutočnili Majstrovstvá Bratislavského kraja študentov a študentiek SŠ a naša účasť na podujatí sa dala očakávať.

Lucka úvodné tri kolá vyhrala s prehľadom a vo štvrtom mala výborne rozohranú partiu proti neskoršiemu striebornému medailistovi podujatia. Jej veľká výhoda sa síce rozplynula, no nič nenasvedčovalo tomu, že partia neskončí napokon nerozhodne. Hrubá chyba však všetko okamžite ukončila. Po výhre v absolútnej šialenej partii derby s Miškou neskorší víťaz turnaja potrestal tanec jej jazdca (a ním stratené tempá), veľmi pekne obetoval korektne kvalitu a neskôr aj druhú. Siedme kolo je ťažké komentovať, lebo obaja súperi ako keby ani nechceli bodovať. Hrubé chyby na oboch stranách a festival nevyužitých príležitostí, zodpovedajúci výsledku 0,5:0. Také sa ale dejú veľmi zriedka a nie z tohto dôvodu. Po remíze nasledoval prepad mimo TOP10 a mimo medailových priečok v kategórii študentiek. Ale myslím, že toto všetci v pohode prežijeme :)

Miška splnila v každej partii papierové predpoklady, keď v piatich partiách zvíťazila a okrem spomínaného derby s Luckou prehrala už iba raz. Nastavenie figúr na dvojitý úder malo fatálne následky. Aj preto nie je vlastne veľmi čo komentovať. Záverečným finišom 2/2 sa však vytiahla na päť bodov, výsledné trináste miesto a tretie miesto v kategórii študentiek.

Emka zaváhala už v druhom kole, kedy mohla partiu ukončiť v miniatúrke, no nakoniec tak mohol urobiť aj jej súper. Nakoniec však vo vyhranej koncovke zaváhal aj on a partia tak skončila remízou. Kto stratil viac, to je veľmi diskutabilná otázka. V treťom kole nasledovalo ďalšie harakiri, avšak tentoraz s dobrým koncom. Strata (obeť?) veže nebola potrestaná, naopak súper okamžite zahral prehrávajúce pokračovanie. Štvrté kolo už bolo lepšie, keď skončilo v hranici označujúcej miniatúrne partie. Prehra v piatom kole bola vzhľadom na neznalosť otvorenia absolútne zaslúžená a ďaleko od nej nebolo ani v šiestej partii. Súper mal dlho výraznú výhodu, ale koniec partie nezvládol a nasledoval totálny obrat. Hru nervov záverečného kola dlho nezvládali obaja, nakoniec však poslednú hrubú chybu urobil súper. Vydarený záverečný finiš 2/2 ju vytiahol veľmi vysoko, až na tretie miesto celkovo a prvé medzi študentkami. Na MSR však iba húževnatosť a bránenie horších pozícií isto stačiť nebude. Chcelo by to výrazne zlepšiť rozohrávanie partií.

MBK SŠ (56 hráčov): E.Walter 5,5b/7 3.miesto (1.miesto v kategórii študentiek), M.Smidová 5b/7 13.miesto (3.miesto v kategórii študentiek), L.Strišková 4,5b/7 14.miesto (4.miesto v kategórii študentiek)

Výsledky na chess-results

Výsledky na lichess

136 137

138 139