Prvý deň Veľkonočných prázdnin bol v Bratislave venovaný podujatiu zloženému z dvoch turnajov a jednej prednášky. Ku vopred prihlásenému triu Sahidi na poslednú chvíľu pribudol aj Ryan.

Sear síce začal turnaj podľa očakávania výhrou, no na ďalší jeho priebeh by najradšej čím skôr zabudol a už iba čakal na jeho koniec. Po sérii troch prehier, z ktorých tá posledná je viac ako šokujúca, sa jemne vytiahol nahor dvoma výhrami, no trápenie pokračovalo ďalej. Prišli ďalšie dve prekvapujúce prehry a záverečná výhra už nestačila ani na polovičný bodový zisk. Pred MSR mládeže tak dostal celkom peknú facku.

Ryan je druhým, ktorý musí byť so svojim výkonom v turnaji oprávnene nespokojný. Jednak v ňom narazil iba na jediného papierovo silnejšieho súpera a navyše zo zvyšných ôsmych zápasov iba štyrikrát potvrdil papierové predpoklady. Po prípadnej výhre v poslednom kole by sa dalo hovoriť aspoň o silnom závere, takto je však ďalším, kto pôjde do Dudiniec skromnejšie.

Shabir sa v prvom kole mohol postarať o nečakaný šok, keď viac ako trápil turnajovú dvojku v podobe skúseného slovenského reprezentanta. V závere síce chyboval, no priebeh partie bol viac ako príjemným prekvapením. Škoda, že na to v ďalšom priebehu prvej polovice turnaja nenadviazal, keď v nej zaznamenal iba jedinú výhru a samé remízy. Dvoma výhrami v šiestom a siedmom kole sa dostal ku klubovému derby, kde relatívne rýchlo podľahol už spomínanému Ryanovi. Záverečná výhra ho však vyniesla výrazne nahor a do rapid ratingu si pripísal takmer sto bodov.

Samir musel mať v turnaji iba najvyššie ambície, no tie dostali výraznú trhlinu hneď v druhom kole, kedy prehliadnutím stratil materiál a svojmu súperovi podľahol. Následne už nemal nárok na ďalšie straty a musel začať vyhrávať partiu za partiou. Nakoniec z toho bola spanilá jazda, keď vyhral sedem zápasov v rade, no zbytočná strata z úvodu turnaja viedla ku horšiemu pomocnému hodnoteniu a konečnej druhej priečke.

Open A (65 hráčov): IM S.Sahidi 8b/9 2.miesto, Sh.Sahidi 5,5b/9 16.miesto, C.R.Mészáros 5b/9 21.miesto, Se.Sahidi 4b/9 43.miesto

Výsledky na chess-results

V turnaji B sme mali síce iba jedného zástupcu, no Sebík sa rozhodne nestratil. Po úvodnej výhre síce v druhom  kole na svojho súpera nestačil, no séria štyroch výhier v rade ho vytiahla až na priebežnú tretiu priečku a na prvú šachovnicu. Hneď vzápätí však dokázal zvíťaziť v turnaji aj šiesty raz a v poslednom kole, v boji o medailové stupienky mu nechýbalo málo, aby vyhral opäť. Nakoniec prišla hrubá chyba a zo snov o medaile nebolo nič, no ôsme miesto je perfektným výsledkom, šesť bodov je Sebíkov nový osobný rekord a je zrejmé, že KŠN sa už čoskoro rozrastie o svojho ďalšieho registrovaného člena.

Open B (44 hráčov): S.Pauko 6b/9 8.miesto

Výsledky na chess-results

280 281

282 283

284 285