Prvú júlovú sobotu sa odohral turnaj troch hlavných miest (Bratislavy, Budapešti a Kyjeva), ktoré mali, podľa plánovaného scenára, zastupovať vždy tri družstvá. Z Bratislavy to mali byť veľkokluby ŠK Doprastav a ŠK Slovan, doplnené našou šachovou légiou. Napokon bola účasť omnoho nižšia, keď Slovan a ani jeden ukrajinský klub nedokázal postaviť ani jedného hráča a tri maďarské družstvá a najmä Doprastav s dvoma hráčmi boli iba do počtu. Hralo sa malo tempom 5 minút na partiu + 2 sekundy za každý ťah a do výsledkov družstva sa započítavalo najlepších 20 hráčov družstva.

Prihláška do družstva: KŠN Bratislava na lichess.org

Skupina je otvorená pre súčasných a bývalých členom KŠN Bratislava a hráčov, ktorí s nami nejakým spôsobom v rámci tréningového procesu spolupracovali, alebo v súčasnosti spolupracujú.

Na začiatku turnaja sme sa ako družstvo ťažšie rozbiehali a v úvodnej tretine sme boli až na treťom mieste. Postupne sme sa však dostali pred jeden z ukrajinských tímov a začal sa približovať ku druhému. Niekde okolo polovice turnaja sme sa už s ním naťahovali o prvú priečku turnaja, následne sme sa na prvom mieste osamostatnili, postupne navýšili náskok a turnaj bezpečne dohrávali. Suverénne víťazstvo o 103 bodov už bolo iba čerešničkou na torte a to sme hrali turnaj v 19 hráčoch, čím sme o nejaké bodíky tiež určite prišli.

Ku vynikajúcemu výsledku sa postupne rozohral Samir, ktorý mal v prvých siedmych kolách iba priemerných 3-2-2, no svojich záverečných 13 partií v rade vyhral a zvíťazil tak v turnaji jednotlivcov s brutálnym 16-bodovým náskokom. Tretie miesto v ňom obsadil Maťo, ktorý to proti silnejším súperom ustál s bilanciou 1-1-3 a zvyšný tucet partií vyhral. Pre družstvo to znamenalo krásnych 47 bodov. Mne ku zemiakovej mediale najviac pomohli tri prehry bez potiahnutia ťahu, ktoré zničili jednak možné bodové zisky proti papierovým outsiderom a taktiež možné bonusové série. Potešila však bilancia 2-3-1 proti titulovaným hráčom, navyše po jedinej prehre v úvodnom kole a konečných 40 bodov pre tím. Peťo sa po slabšej úvodnej polovici v tej druhej zbieral body ako na bežiacom páse a s 37 bodmi skončil piaty. Marekova deviata priečka bola vďaka 34 bodom, keď proti titulovaným hráčom mal nerozhodnú bilanciu 2-2-2. Nečakaný, no presne rovnaký, bodový prísun zaznamenal aj Samko, ktorý skončil senzačne v TOP10, keď z tucta partií vyhral až desať, z čoho posledných deväť v rade. Slabším záverom vypadol z elitnej desiatky Andy, ktorý “sa vyhýbal“ titulovaným hráčom a s bilanciou 10-5-2 získal 33 bodov. Dokonca bez prehry absolvoval turnaj Mirko, keď s bilanciou 9-3-0 skončil na dvanástom mieste. Emka dosiahla asi maximum možného, keď prehrala iba štyri partie s hráčmi 2300+ a okrem toho mala bilanciu 9-3-0, čo jej stačilo na štrnáste miesto. O dve miesta za ňou skončila Lucka, s bilanciou 9-3-4 a skalpom titulovaného hráča. V TOP16 turnaja sme tak mali neuveriteľných 10 hráčov! Klubový debut zaznamenal, aj keď zatiaľ iba na internete, Maťo, ktorý nebyť posledných troch prehier bol tiež na hrane TOP10, keď v úvodných dvanástich partiách výrazne bodoval. Nespokojná asi nebude ani Miška, ktorá to s bilanciou 8-2-5 a dvadsiatimi bodmi dotiahla do TOP40. Vďaka finišu šiestich partií bez prehry sa tesne za ňu dotiahol Riško, ktorý bilanciou 7-2-5 uhral skvelý výsledok. Takmer do polovice sa dostal aj Sear, ktorý obsadil 50.miesto s bilanciou 7-0-9. Plece pri pleci skončili Grétka a Shabir, ktorí bodovali najmä v druhej polovici turnaja a získali svorne po 16 bodov. Naopak, prvá polovica vyšla lepšie Simonke, ktorá získala o jeden bod menej. Svoj deň nemal hádam asi iba Vladko, ktorý síce v úvodnom kole zvíťazil, no z následných ôsmich kôl získal už iba chudobné dve výhry a jednu remízu. O jediný bod tak predbehol Natálku, ktorá dokázala z osemnástich partií vybojovať tri výhry a dve remízy.

Klubový debut KŠN Bratislava na online scéne tak dopadol na výbornú, keď ku zodpovednému prístupu čo sa týka účasti, sa pridal aj veľmi slušný výkon jednotlivcov. To sa potom ľahko vyhráva!

Turnaj družstiev (7 družstiev): KŠN Bratislava 529b 1.miesto

Turnaj jednotlivcov (99 hráčov): FM S.Sahidi 71b 1.miesto, M.Šándor 47b 3.miesto, FM M.Roháček 40b 4.miesto, P.Puškár 37b 6.miesto, FM M.Karas 34b 9.miesto, S.Havalda 34b 10.miesto, A.Královič 33b 11.miesto, FM M.Macko 32b 12.miesto, E.Walterová 30b 14.miesto, L.Strišková 27b 16.miesto, M.Rak 25b 21.miesto, M.Smidová 20b 37.miesto, R.Pisarčík 18b 41.miesto, Se.Sahidi 17b 50.miesto, G.Kapolková 16b 56.miesto, Sh.Sahidi 16b 57.miesto, S.Bochničková 15b 61.miesto, V.Bochnička 9b 80.miesto, N.Havaldová 8b 84.miesto

Výsledky na lichess.org

534 535