Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Premiéru zažila v polovici februára súťaž štvorčlenných družstiev žiakov základných škôl Bratislavského kraja. Naše zastúpenie pozostávalo zo štyroch hráčov v päťčlennom družstve ŠpMNDaG Teplická 7 a Ninky v družstve z Metodovej. Predbežne prihlásené družstvo s Pezinka na čele so Simonkou žiaľ nakoniec neprišlo.

Ninka nastúpila za Metodovu na druhej šachovnici a uhrala svoj priemer, keď svojich štyroch papierovo slabších súperov zdolala a proti trom silnejším sa jej bodovať nepodarilo. Štyrmi bodmi tak prispela ku piatemu miestu družstva, ktorému na výsledný bronz chýbal iba jediný bod skóre.

Vladko bol jasným lídrom družstva Teplickej a podarilo sa mu vyhrať prvú šachovnicu ziskom šiestich bodov. Tie rozdelil do piatich výhier a dvoch remíz. Partie neboli bezchybné a často musel zachraňovať v závere situáciu, ale aj vďaka jeho schopnostiam sa um podarilo absolvovať súťaž bez prehry.

Oliver sa predstavil na druhej šachovnici a jeho turnajový výpadok bol viditeľný. Nastúpil na štyri partie a dva body z nich boli menej, ako by dôležitosť turnaja hraného na výšku skóre vyžadovala.

Samko odohral svoje zápasy na tretej šachovnici a s výnimkou prehry vo „finálovom zápase“ hraného vo štvrtom kole dokázal zvyšné partie dotiahnuť do víťazných koncov. Škoda aj spomínanej prehry, nakoľko v úvode mal výhodu na svojej strane a v závere na šachovnici remízu, no pri obojstrannom nedostatku času rozhodli skúsenosti.

Grétka nastúpila na štvrtej šachovnici a odohrala veľmi dobrý turnaj, keď svoje štyri úvodné partie dokázala vyhrať, vrátane dôležitého zápasu štvrtého kola. Následná prehru v piatom kole na záver vykompenzovala ďalšími dvoma výhrami a rovnako ako Vladko získala nakoniec šesť bodov.

Výsledné druhé miesto družstva ukazuje aktuálnu realitu, no výhodou je jeho mladý vekový priemer, ktorý mu dáva do budúcich ročníkov veľké nádeje úspešne bojovať o prvé miesto.

Turnaj ZŠ (26 družstiev): ZŠ ŠpMNDaG Teplická 7 (V.Bochnička 6b/7, O.Šoltys 2b/4, S.Havalda 4b/5, G.Kapolková 6b/7) 20b/28 2.miesto, Gymnázium Metodova 2 (N.Kubíková 4b/7)

Výsledky na chess-results

357 358