Vo februári sa uskutočnili Majstrovstvá Bratislavského kraja stredoškolských družstiev online. Nakoniec sa hralo systémom Aréna a tempom 7 minút + 3 sekundy za ťah. Naša účasť na podujatí bola, tak ako po minulé offline roky, viac ako pravdepodobná a aj sa stala skutočnosťou.

Či sa však tohto podujatia naši hráči zúčastnia o rok, to je vysoko otázne. Už teraz ho niektorí preventívne vynechali a tí čo ho hrali, tiež avizovali, že systémom Aréna už jednoducho nie. Súhlasíme s nimi a nabudúce im odporúčame niečo, z čoho budú mať šachovo väčší úžitok. Napríklad prečítať si šachovú knižku, vyriešiť pár diagramov, pozrieť nejaké to šachové video, či odohrať iný turnaj.

Maťo stihol odohrať osem partií a ako očakávaný líder družstva sa ním aj stal. Vyhral sedem partií a jednu remizoval a celkovo bol tretím najúspešnejším jednotlivcom súťaže. Emka stihla dokonca iba šesť partií a bilanciou 5-0-1 určite nesklamala. Miška sa, rovnako ako Emka, dostala iba ku šiestim partiám a okrem prehry s Emkou už stratila body iba jednou ďalšou prehrou. Bilancia 4-0-2 je fajn, ale šesť partií je jednoducho málo.

MBK SŠ (14 družstiev): GJH Novohradská 3 (M.Šándor 15b, E.Walterová 10b) 2.miesto, GLN Tomášikova 2 (M.Smidová 8b) 3.miesto

Výsledky na lichess

230 231