Po šiestich klubových turnajoch prišlo, vďaka iniciatíve našich dievčat, ku zmene formátu tohto podujatia. Tá sa týka nielen tempa turnaja, zabezepečenia cenového fondu, očakávaného zvýšenia počtu účastníkov, ale najmä celkovo profesionálnejšieho prístupu. Sme veľmi radi, že si nižšie menované vyskúšajú aj takúto činnosť, ktorá sa možno na prvý pohľad zdá ľahká, no ako už stihli zistiť, vždy a všade je čo upravovať a zlepšovať.

Prvým zo série štyroch turnajoch tak odštartuje podujatie Karanténa open 2020, ktoré organizačne zabezpečujú najmä  Emka a Simonka, za pomoci Grétky, Lucky, Mišky, Ninky a pisateľa týchto riadkov.

Pozvánka na turnaj: Video z FB profilu Klubu šachových nádejí

Vyhodnocovať sa bude celá séria, pričom okrem piatich hlavných cien bude vyhlasovaných aj množstvo cien v kategóriách, vrátane cien v tombole. Tie sa budú udeľovať výlučne hráčom, ktorí odohrali aspoň tri turnaje a vyplnili formulár Súťaž o ceny

Viac informácií nájdete v propozíciách série: Karanténa open 2020

My sme už začali, poďte do toho spolu s nami!

Turnaj prekonal všetky naše očakávania, keď sa zúčastnilo neuveriteľných 125 hráčov a tak bude veľmi náročné toto číslo prekonať. No my veríme, že sa nám to, aj s vašou pomocou, podarí.

Nás reprezentovalo rovných 20 hráčov, pričom najvyššie sa dostal Maťo, ktorý skončil na šiestom mieste. Do prvej desiatky nakoniec absolútne senzačne prekĺzol aj Sear, ktorý výborne začal a po slabšom strede, napokon aj výborne finišoval. V druhej desiatke sme mali zastúpenie v podobe Emky, ktorá sa popri organizácii stihla aj veľmi kvalitne umiestniť. V tretej a štvrtej desiatke sme taktiež nechýbali, keď sa o to postarali Shabir, respektíve Samko. Dvojblok v zložení Lucka – Simonka sa zmestil do TOP50. V skupine 16-bodových hráčov, v siedmej desiatke, sme mali Mišku, Ninku a Willka. Tesne tak predbehli 15-bodových Grétku a Vladka a 14-bodových Riška s Natálkou. Zastúpenie v druhej stovke sme mali v podobe Filipka s desiatimi bodmi, Peťky s deviatimi, Peťka s ôsmimi, Fifa so štyrmi a autora týchto riadkov, ktorý po úvodnej výhre pozastavil svoju účasť v turnaji a venoval sa komentovaniu partií.

Videokomentár z podujatia: FB konto Klub šachových nádejí

Bleskový turnaj (125 hráčov): M.Šándor 37b 6.miesto, Se.Sahidi 34b 8.miesto, E.Walterová 27b 18.miesto, Sh.Sahidi 24b 23.miesto, S.Havalda 21b 31.miesto, L.Strišková 18b 46.miesto, S.Bochničková 18b 47.miesto, M.Smidová 16b 61.miesto, N.Kubíková 16b 66.miesto, W.Vanko 16b 69.miesto, C.R.Mészáros 15b 72.miesto, G.Kapolková 15b 75.miesto, V.Bochnička 14b 77.miesto, R.Pisarčík 14b 82.miesto, N.Havaldová 14b 86.miesto, F.Štelbaský 10b 105.miesto, P.Kapičáková 9b 108.miesto, P.S.Zverka 8b 110.miesto, F.Kapičák 4b 115.miesto, FM M.Roháček 2b 120.miesto (po úvodnej partii v turnaji nepokračoval)

Výsledky na lichess.org

498 499