Veľmi rozumne a pragmaticky sa rozhodli organizátori Mládežníckej ligy, keď súťaž predčasne ukončili a vyhodnotili. Ideálna situácia by totiž tak skoro nebola, termínových kolízií si určite v najbližšej dobe užijeme nadmieru a vždy bude niekto spokojnejší a niekto menej. Scenár s nevyhlásením víťaza, ale zároveň ocenením piatich hráčov priebežného poradia je veľmi sympatickým kompromisom. Bolo by fajn, ak by si čo najviac pomazaných hláv vzalo z tohto rozhodnutia príklad a zareagovali by rovnako v prípade ďalších mládežníckych šachových súťaží. Niekedy je totiž menej viac.

Medzi veľké pozitíva súťaže patrilo, že oproti minulému ročníku sa zúčastnilo tejto súťaže až 44 hráčov (oproti minuloročným 36) a to napriek neplánovanému zníženému počtu turnajov. Až trikrát, zo šiestich odohraných turnajov, sa dokonca aj zaplnila maximálna kapacita turnaja, čo len poukazuje na čoraz väčšiu obľubu tohto súťažného formátu.

Počas celého ročníka nás reprezentoval tucet hráčov, ktorí počas svojich 37 účastí nazbierali 95,5 bodu. Najspokojnejšia (aj najnespokojnejšia) môže byť nakoniec Grétka, ktorá obsadila tretie miesto, no ak by sa na jeden turnaj prihlásila o pol hodinu skôr, nemuselo sa jej stať, že by v ten deň nehrala. Dva body, potrebné na absolútne čelo tabuľky, by isto získala. Do desiatky sa dostali aj šiesta Ninka, Willko deliaci siedmu pčiečku a Miška, ktorá delila desiate miesto. Samka stál malý odohraný počet turnajov miesto v TOP3, možno aj celkové víťazstvo. Tesne za ním skončili aj pravidelní účastníci tejto série Riško s Maťkom. Okrem nich si body do rebríčka pripísali aj Theo, Natálka, Peťka, Sophinka a Fifo.

Mládežnícka liga (44 hráčov): G.Kapolková 13b 3.miesto, N.Kubíková 12b 6.miesto, W.Vanko 11b 7.-9.miesto, M.Šúňová 11b 10.-11.miesto, S.Havalda 10b 13.miesto, R.Pisarčík 9,5b 14.-15.miesto, M.Šúň 9,5b 16.miesto, T.Valent 7b 20.-21.miesto, N.Havaldová 6b 14.-25.miesto, P.Kapičáková 3b 33.-34.miesto, S.Valentová 2,5b 36.miesto, F.Kapičák 1b 40.-44.miesto

481 482