Nedeľného rapid turnaja v Nitre sa zúčastnilo bratské trio Sahidi a tradične úlohy Samira a jeho dvoch mladších bratov boli výrazne rozdielne.

Shabir prekvapil favorita už v druhom kole plným bodovým zásahom, no potom mal až do siedmeho kola bodové suchoty. V ňom zdolal druhého favorita a následne naplno zabodoval aj v ôsmom kole. Napriek prehre v záverečnom kole nemusí byť nespokojný, veď všetci súperi mali výrazne vyšší rating a jeho performance 1522 svedčí o naozaj kvalitnom výkone.

Sear začal dvoma prehrami, no po štvrtom kole už bol v polovici tabuľky, keď zdolal dvoch hráčov s ratingom nad 1600. Nasledovala však žiaľ štvorzápasová séria prehier a v poslednom kole tak dostal prvého súpera, kedy sa mohol cítiť favoritom. Po výhre sa dostal rovnako na tri body a ak by mal jeho posledný súper rating okolo 1500, dalo by sa povedať, že podal totožný výkon ako už spomínaný Shabir.

Samir od začiatku spoľahlivo pridával bod za bodom a v piatom kole tak došlo ku stretu dvoch štvorbodových hráčov. V partii proti veľmajstrovi však narazila kosa na kameň a zabodovať sa mu nepodarilo. Potom prišli na rad tri súboje proti zahraničným účastníkom. Prvú partiu proti maďarskému súperovi zvládol víťazne, v druhej proti nasadenej jednotke s rovnakej krajiny vybojoval remízu a v ôsmom kole zdolal aj súpera z Rumunska. Záverečnou výhrou vo vežovej koncovke nakoniec pre seba vybojoval tretie miesto, čím obhájil svoje turnajové nasadenie.

Rapid turnaj (74 hráčov): FM S.Sahidi 7,5b/9 3.miesto, Se.Sahidi 3b/9 63.miesto, Sh.Sahidi 3b/9 65.miesto

Výsledky na chess-results

025 026

027 028