Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Pod záštitou starostu Petržalky Jána Hrčku sa uskutočnilo podujatie pre žiačky a žiakov základných škôl a študentky a študentov stredných škôl. Škoda, že bolo schválené a následne zverejnené relatívne až na poslednú chvíľu, čím určite výrazne utrpelo celkové hráčske obsadenie.

Miška začala turnaj výhrou a ani prehra s nasadenou štvorkou nevadila, keď v treťom kole opäť zvíťazila. Nasledujúce dve kolá však rozhodli o tom, že v závere bude bojovať už iba o česť. Súperi s kategórie zdolateľných v nich boli totiž úspešnejší a tak ani záverečné dve výhry nestačili na návrat do vyšších sfér tabuľky.

Samko nestačil v úvodnom kole na favorita, no ďalšie dve partie zvládol s plným bodovým ziskom. Po prehre vo štvrtom kole sa mu podarilo opäť dvakrát zvíťaziť a do posledného kola tak bojoval o umiestnenie okolo desiatej priečky. V školskom derby však čiernymi figúrami nezabodoval a obsadil miesto na začiatku tretej desiatky. Napriek tomu, že ešte nie je oficiálne registrovaný, viacero interných podmienok pre klubový dres už vopred splnil a dúfame, že sa nám ho od septembra podarí začleniť do tréningového procesu.

Willko síce po úvodnej výhre podľahol jednému z top favoritov turnaja (a neskoršiemu striebornému medailistovi), no po dvoch výhrach sa pred obedňajšou prestávkou vytiahol do prvej desiatky. Po naplnení žalúdka však nasledovali dve prehry a tak ho až výhra v záverečnom kole opäť vrátila do prvej polovice tabuľky, na konečnú devätnástu priečku.

Riško si podľa výsledkov počínal neohrozene (aj keď ich priebeh mohol byť štandardne divoký, so šancami na oboch stranách), keď jedinú stratu zaznamenal v súboji neskorších víťazov v šiestom kole. V ňom mal podľa aktérov navrch, no nakoniec ho to nemuselo mrzieť, pretože pomocné hodnotenie zafungovalo v jeho prospech a mohol sa tak tešiť z víťazstva v turnaji.

MSR ZŠ mladší žiaci (67 hráčov): R.Pisarčík 6,5b/7 1.miesto, W.Vanko 4b/7 19.miesto, S.Bittner 4b/7 22.miesto, M.Šúňová 4b/7 27.miesto (5.miesto v kategórii žiačok)

Výsledky na chess-results

Simonka ako druhá nasadená hráčka turnaja vyhrala podľa očakávania obe úvodné partie, no po nich prišla ťažká deka v podobe troch prehier. Za normálnych okolností by sa z nich dala akceptovať maximálne tá druhá. Svoj tieň tak stále neprekročila a ani následné dve výhry ju tak nemohli uspokojiť. Aj preto sa tešíme na Piešťany, lebo raz to už príde... :)

Grétka si dovolila v úvodnom kole z pozície jasnej favoritky ťažký luxus v podobe prehry na čas a od tohto momentu nemala na výber a musela zbierať body ako na bežiacom páse. To sa jej v nasledujúcich štyroch partiách podarilo, keď bez výnimky zvíťazila vo všetkých. Záverečné dve remízy ju síce v celkovom poradí pribrzdili, no aj napriek tomu sa jej nakoniec podarilo vyhrať kategóriu žiačok s náskokom pol bodu.

MSR ZŠ starší žiaci (39 hráčov): G.Kapolková 5b/7 6.miesto (1.miesto v kategórii žiačok), S.Bochničková 4b/7 14.miesto (5.miesto v kategórii žiačok)

Výsledky na chess-results

Lucka mala odohrať úvodné kolo s Vladkom, no ten sa nestihol načas oslobodiť zo svojich školských povinností spojených s koncoročným projektom. V druhom kole zdolala druhého favorizovaného súpera už za šachovnicou a po nich dostala ďalších dvoch, tentoraz však už menej úspešne. V záverečných troch partiách jej žreb doprial už iba súperky a kým úvodné dve prekážky bezpečne preskočila, na tretej zakopla napriek figúre navyše a tak súperke venovala zlato a seba pripravila o akúkoľvek medailu. Koncentrácia do posledného ťahu, iba to je recept.

Emka zvládla úvodné kolo a v druhom síce podľahla neskoršieho víťazovi, no po dvoch výhrach sa vrátila na vyššie priečky. V záverečných kolách najprv prehrala jeden z dôležitých zápasov v kategórii študentiek a po následnej výhre, podľahla v klubovom derby posledného kola Maťovi. Nakoniec jej to stačilo aspoň na bronz.

Maťo začal vskutku raketovo, keď v prvých troch kolách zdolal troch kvalitných súperov a do ďalšieho priebehu si tak zabezpečil ďalších. Prišli však tri prehry a medailové ambície sa definitívne rozplynuli. Výhra v záverečnom kole ho vyniesla na deviate miesto. S výkonom by mohol byť spokojný, aj keď po tom začiatku celkom pochopiteľne s jedlom rástla chuť.

Vladkove peripetie z úvodu turnaja sme už spomínali a v šiestich kolách sa musel pokúsiť o stíhaciu jazdu. Tá sa mu darila, keď postupne zdolal piatich súperov za sebou a pred posledným kolom delil prvú priečku a mal pred sebou zápas o zlato. Nastavený materiál však jeho plány zhatil a nakoniec sa zosunul na piatu priečku.

Maťo si dal neplánovane tiež malý “challenge“, keď nečakane zakopol už v úvodnom kole. Forma z Puly však ostala a v ďalších štyroch kolách zabodoval naplno, pričom najmä dve výhry zo štvrtého a piateho kola mali svoju cenu. Po krátkom zvoľnení v podobe remízy zvládol aj už spomínané derby s Emkou  a nakoniec sa mohol tešiť z bronzu. Na medaile mali isto zálusk viacerí a v danom zložení (ak nerátame pochybné fide rapid ratingy) je pre neho jej zisk isto pekným úspechom.

MSR SŠ (31 hráčov): M.Šándor 5,5b/7 3.miesto, FM V.Bochnička 5b/7 5.miesto, M.Rak 4b/7 9.miesto, E.Walter 4b/7 10.miesto (3.miesto v kategórii študentiek), L.Strišková 4b/7 13.miesto (4.miesto v kategórii študentiek)

Výsledky na chess-results

395 396 397

398 399 400

401 402

403 404 405

406 407 408

409 410