Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

V polovici marca sa uskutočnili bratislavské krajské majstrovstvá družstiev stredných a základných škôl hrané formou online. V rámci jednotlivých školských družstiev sme nevylučovali ani našu prípadnú účasť, aj keď na druhej sme ju príliš veľkú neočakávali.

Peťko bol podľa očakávania jasným lídrom SŠ sv.Uršule a celkovo sa umiestnil na deviatom mieste. Z desiatich partií vyhral osem a ktovie, ako by sa vyvíjal turnaj, ak by v šiestom kole nepodľahol súperovi, ktorý bol po turnaji lichessom zablokovaný. Prerušenie víťaznej série za štyri body totiž vždy zabolí.

Riško bol jedným z hlavných bodonosičov ZŠ a MŠ J. A. Komenského a v celkovom poradí jednotlivcov skončil na 23.mieste. Z jedenástich partií vyhral sedem a pridal k nim aj jednu remízu, v klubovom derby proti Grétke. Družstvu tak pomohol dostať sa na celkové siedme miesto.

Najväčšie zastúpenie sme mali tradične v rámci ŠpMNDaG Teplická, ktorá bojovala o prvé tri priečky a až v úplnom závere sa zosunula na konečné tretie miesto. Willko z deviatich partií vyhral päť a jednu remizoval. Výborný mal hlavne vstup do turnaja s úvodom 3-1-0. Rovnako ako Theo, ktorý po úvodnej prehre vyhral štyri partie za sebou a nakoniec skončil s piatimi výhrami z deviatich zápasov. Do TOP6 družstva sa ich výsledky nakoniec nepočítali, keď opraty v družstve prebrali najmä dievčatá.

Sophinka z desiatich partií vyhrala sedem a veru veľká škoda záveru. Najprv sa v šoku z vidličky vzdala celkom zbytočne, pretože dámu by doberala naspäť a výsledok partie by bol ešte otvorený. A v partii, ktorá sa už nestihla započítať, doplatila na tvrdohlavosť zdržujúceho súpera, no aj na komplikovaný spôsob realizácie svojej výhody. Dva body navyše by jej v konečnom hodnotení zabezpečili približne pätnáste miesto a teoreticky aj medailu medzi žiačkami.

Výborný turnaj zahrala Miška, keď stihla štrnásť partií a z nich vyhrala rovných desať. Po úvodnej prehre nasledovali dve výhry a táto situácia sa ešte dvakrát zopakovala, no po štvrtej prehre v závere vyhrala štyri partie v rade a nakoniec sa jej podarilo dostať do elitnej desiatky a na druhé miesto medzi žiačkami. Aj vďaka nej tak škola bojovala o titul až doslova do posledných sekúnd.

Grétka mala vstup do turnaja ako malú nočnú moru, keď obe úvodné partie prehrala. Stihla ich však ešte ďalších dvanásť a popri deviatich výhrach prehrala už iba raz. To ju v tabuľke posúvalo vyššie a vyššie a rovnaká záverečná séria ako u Mišky (4-0-0) jej nakoniec zabezpečila štvrtú priečku medzi jednotlivcami a víťazstvo v kategórii žiačok so štvorbodovým náskokom zrovna pred Miškou.

Turnaj družstiev (38 družstiev): ŠpMNDaG Teplická (G.Kapolková 28b 4.miesto /1.miesto v kategórii žiačok/, M.Šúňová 24b 10.miesto /2.miesto v kategórii žiačok/, S.Valentová 20b 29.miesto, T.Valent 14b 71.miesto, W.Vanko 11b 91.miesto) 3.miesto, ZŠ a MŠ J. A. Komenského (R.Pisarčík 20b 23.miesto) 7.miesto, SŠ sv.Uršule (P.S.Zverka 24b 9.miesto) 14.miesto

Výsledky na lichess

Výsledky na chess-results

252 253

254 255