Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Minulý rok niektorí naši hráči absolvovali toto podujatie ako svoju generálku pred MSR mládeže a nebolo preto vylúčené, že si účasť zopakujeme aj v tomto roku. Termínová kolízia s Pulou však našu účasť na Liptove výrazne zmenšila.

Riško zažil klasickú “švajčiarsku hojdačku“, keď v úvodných piatich kolách s troma favoritmi prehral čiernymi figúrami a dvoch hráčov bez ratingu bielymi zdolal. Chod dejín sa mu podarilo zmeniť až v šiestom kole, kedy zdolal svoju favorizovanú súperku a v turnaji tak udržal bielymi stopercentnú bilanciu. Následne však na ďalšieho favorita nestačil a čiernymi tak nezískal ani jedinú remízu. Priemerný výkon aj výsledok, avšak ďalšie skúsenosti na nezaplatenie.

Maťo mal v turnaji určite vyššie ambície ako udržanie svojho nasadenia. Po očakávanej výhre v úvode vzápätí nestačil na turnajovú štvorku, no piatok zaznamenal ešte jednu, oveľa prekvapujúcejšiu, prehru. Od štvrtého kola tak začal stíhaciu jazdu a postupne sa štveral tabuľkou vyššie a vyššie. Po víťaznom hetriku však v záverečnom kole zabodovať nedokázal, keď rovnú koncovku zahral až príliš pasívne a favorit nezaváhal. Výsledné štyri body tak určite nie sú ničím, s čím by bol spokojný.

Open turnaj (120 hráčov): M.Rak 4b/7 43.miesto, R.Pisarčík 3b/7 81.miesto

Výsledky na chess-results

378 379