Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Tradičné podujatie pre mládež sa nezadržateľne blíži ku svojej 50-tke a ani tentoraz sme na ňom nechýbali, keď nás reprezentovala trojica Miška, Riško a Samko.

Pre Mišku to bol, po júnových MSR mládeže, iba druhý vážny turnaj v tomto kalendárnom roku a tak sa zázraky čakať nedali. Po očakávanej prehre proti turnajovej sedmičke prišla aj jedna menej predpokladaná, no súper v turnaji uhral celkovo štyri body. Tešila sa až do tretice, no nakoniec to bola aj jej labutia pieseň. Z následných šiestich partií si pripísala na konto iba dve remízy. Trojka je asi jej šťastné číslo, keďže paradoxne bodovala iba v tretej, šiestej a deviatej partii. Asi si potrebuje obľúbiť dvojku, v ideálnom prípade jednotku :)

Riško na turnaji nesklamal, no ani neurobil dieru do sveta. Je však fajn, že aj keď to nešlo podľa jeho predstáv, dokázal udržať slušný štandard a na ratingu prakticky nestratil. V úvodných piatich kolách sa opieral najmä o čierne figúry, ktoré mu zabezpečili tri výhry, no druhá polovica turnaja bola výsledkovo chudobnejšia. Postupne sa tak v tabuľke zosunul až na šestnástu priečku.

Samko začal ako z veľkej knihy a po troch povinných výhrach pridal aj čosi navyše, keď zdolal turnajovú trojku. Proti najvyššie nasadenej dvojici však dostal v oboch prípadoch čierne figúry a nepodarilo sa mu z nich vydolovať ani jedinú remízu. Mohol sa tak zamerať na zisk bronzu, ktorý sa mu po výhre v derby proti Riškovi (a následných dvoch remízach) nakoniec podarilo získať. V ďalšom turnaji po sebe tak do ratingu pripisoval, aj keď tentoraz nie až toľko, ako na predchádzajúcich podujatiach.

Open turnaj (37 hráčov): S.Havalda 6b/9 3.miesto, R.Pisarčík 4,5b/9 16.miesto, M.Šúňová 2b/9 34.miesto

Výsledky na chess-results

517 518

519 520