Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Tradičné podujatie družstiev strednej Európy neostalo bez našej účasti, keď nás zastupuje Samir. Hrá sa v Senici hybridnou formou, tzn. družstvá sú v zabezpečených miestnostiach, pod kontrolou rozhodcov a ťahy súperov sú prenášané onine. Uvidíme, ako v náročnej konkurencii obstojí náš mladý reprezentačný výber.

V úvodných troch zápasoch naši veľa radosti nezažili, keď po remíze so Slovinskom a prehre s Talianskom, nasledovala remíza proti súperom z Francúzska. V tomto zápase zažil svoju premiéru v súťaži Samir, no partia mu už od úvodu nevyšla a prehra bola preto zaslúžená.

Vo štvrtom kole však naši vybojovali najtesnejšiu výhru proti Rakúsku a začali svoju spanilú jazdu. Následne proti Maďarsku Samir dokázal zvíťaziť a pri troch remízach tak zabezpečil víťazstvo nad Maďarskom. Rovnaký výsledok uhral aj v nasledujúcom zápase a naši zdolali 3:1 družstvo Nemecka. To už sa tabuľkou štverali smerom nahor.

V siedmom kole naši zdolali aj dovtedy vedúce Česko a v ôsmom kole, aj napriek Samirovej prehre, aj reprezentantov krajiny helvétskeho kríža. Do posledného kola tak živili nádej nielen na medaile, ale aj na celkové víťazstvo. Výhrou 3:1 proti Chorvátsku si splnili svoj základný cieľ a museli čakať, ako dopadnú ostatní konkurenti. V jednom momente to vyzeralo dokonca na celkové prvé miesto, no reprezentanti Rakúska urobili v dvoch vyrovnaných partiách dve neuveriteľné hrúbky a nakoniec tak víťazstvo udržalo Taliansko.

Náš výrazne omladený výber sa za druhé miesto rozhodne nemusí hanbiť, naopak, je to skvelý výsledok. Každý z hráčov zabral v zápasoch inokedy a nakoniec to vždy dokázali tímovo poskladať.

Turnaj družstiev (10 družstiev): Slovensko (o.i. IM S.Sahidi 2b/4) 14b/18 2.miesto

Výsledky na chess-results

Online prenos:

Mitropa Online Cup 2021 Open

353 354