Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

V priestoroch areálu Kuchajda sa uskutočnil 5-kolový švajčiarsky turnaj pre registrovaných hráčov s ratingom 1000-1599. Nebola na ňom vylúčená ani naša účasť a nakoniec sa v ňom predstavili Ryan, Sophinka a Theo.

Ryan nastúpil v áčku ako papierový favorit, no po prestávke spôsobenej Covidom sú ratingy ešte zradnejšie ako pred ňou a tak bola nutná opatrnosť. Úvodné dve kolá si v podstate ani nezahral a v treťom to vyzeralo tiež na jednu bránu, no namiesto rýchleho útoku pri opačných rošádach prišiel pomalý prevod jazdca, strata centrálneho pešiaka a postupná prehra. Vo štvrtom kole nezvládol obranu proti Evansovmu gambitu a tak dostal od súpera nepriamo domácu úlohu. V záverečnej partii mu nevyšlo otvorenie a súper rýchlo vyrovnal a čoskoro dostal aj veľmi výhodnú koncovku. V nej urobili obaja mnoho chýb, no poslednú urobil jeho súper. Výsledné tri body asi nie sú výsledkom, s ktorým by bol Ryan spokojný, no snáď to bola dobrá škola.

Turnaj Champions A (20 hráčov): C.R.Mészáros 3b/5 7.miesto

Výsledky na chess-results

Theo vstúpil do turnaja veľmi dobre, keď vyhral svoje úvodné dve partie. V treťom zápase dlho súperovi odolával, no nakoniec mu podľahol. Prišli však ďalšie dve výhry a dve kolá pred koncom mal našliapnuté na výborný výsledok. Zo záverečných dvoch partií bielymi figúrami síce získal už iba jedinú remízu, no v oboch si dokázal vybojovať šance. Výsledné ôsme miesto je pre neho určite pekným výsledkom.

Sophinka vstúpila do turnaja zbytočnou prehrou a tak musela už od úvodu doháňať stratený terén. Vyhrala tri partie v rade a zapojila sa do boja o medaile, no v piatom kole sa nechala strhnúť rýchlou hrou súpera a v koncovke na to doplatila. Záverečné dve partie dokázala dotiahnuť do víťazného konca a dotiahla sa nimi na delenú druhú priečku a pomocné hodnotenie ju zaradilo na piate miesto. Škoda nevyrovnaných prístupov ku jednotlivým partiám. Keď hrala svoju hru, všetko bolo v najlepšom poriadku, no keď sa nechala súpermi rozhodiť, boli z toho prehry.

Turnaj Champions B (28 hráčov): S.Valentová 5b/7 5.miesto, T.Valent 4,5b/7 8.miesto

Výsledky na chess-results

364 365

366 367

368 369