Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Úvodným kolom odštartovala séria jedenástich podujatí, zložená zo štyroch paralelných turnajov, rozdelených podľa výkonnosti. V turnaji draka nechýbalo ani naše trojčlenné zastúpenie Miška, Maťa a Riška.

Pre Riška bol turnaj náročnou skúškou, v ktorej dostal piatich neľahkých súperov a z partií dokázal vydolovať jeden bod za výhru vo štvrtom kole. Bolo to asi maximum toho, čo mohol dosiahnuť, pretože vo zvyšných štyroch partiách stál na prehru vždy a to ešte skôr, ako mu čas klesol pod 6:25. Tak sa toto tempo nedá hrať a preto je chvost tabuľky absolútne zaslúžený.

Miška v úvodných troch partiách veľa radosti nezažila, keď prvé dve prehrala zbytočne pasívnou hrou a v tretej zle rozohraným otvorením. Vo štvrtom sa pasívny obraz hry nezmenil, no súper podložil jednoťahovo figúru a na svete bolo prvé víťazstvo. Nakoniec aj posledné, lebo v záverečnej partii nevyužila niekoľko útočných možností a partia napokon skončila večným šachom.

Maťo po úvodnom víťazstve zahral v druhom kole síce štýlovo Draka, ale tak bezzubého, že súper ukončil partiu do dvadsiateho ťahu. Partie tretieho a štvrtého kola boli plné omylov na oboch stranách a tak je z nich bilancia 1-0-1 asi férová. Záverečná pekná útočná partia ho vyniesla do TOP20.

Turnaj draka (53 hráčov): M.Rak 3b/5 17.miesto, M.Smidová 1,5b/5 40.miesto, R.Pisarčík 1b/5 47.miesto

Výsledky na lichess

299 300