Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Skalická séria online turnajov pokračovala tempom “Rapid“ a systémom “Arena“. Na podujatí sme nechýbali, keď nás zastupovala štvorica Miška, Riško, Ryan a Vladko.

Miška uhrala v turnaji bilanciu 3-2-6, keď najväčší problém mala v otvoreniach a keď ich prežila, tak v pasívnej hre. Jeden bod ju stál aj mouseslip v šiestom kole. Výsledných deväť bodov jej stačilo iba na záver štvrtej desiatky.

Vladko bude chcieť na turnaj s bilanciou 5-0-5 čím skôr zabudnúť. Minimálne prehry v treťom a desiatom kole sú “luxusom, ktorý si nemohol dovoliť“. Pravdepodobne sa podpísali aj na tom, že turnaj nedohral.

Riško po úvodnej prehre zaznamenal víťazný hetrik, ktorý ho dočasne vyniesol do TOP10. Tri prehry ho síce upratali, ale následná remíza a dve výhry ho opäť vyniesli nahor. Keď po dvoch prehrách zaznamenal ďalšie dve výhry, tesne pred koncom turnaja lietal stále veľmi vysoko. Záverečné tri porážky ho vyradili až do tretej desiatky. Na druhej strane ale treba priznať, že pri dvoch výhrach mu stačil iba jeden jediný ťah.

Ryan začal turnaj výrazne neskôr, ako drvivá väčšina účastníkov. Výhrou piatich partií za sebou však okamžite získal dvadsať bodov a tie ho vyniesli do TOP20. Nič na tom nezmenili ani záverečné dve prehry proti favorizovaným súperom. Asi nikto iný okrem turnajového víťaza nezaznamenal taký efektívny výsledok, ako práve on.

Rapid turnaj (55 hráčov): C.R.Mészáros 20b 20.miesto, R.Pisarčík 17b 24.miesto, V.Bochnička 14b 31.miesto, M.Smidová 9b 40.miesto

Výsledky na lichess

311 312