Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

SŠZ usporiadal turnaj hraný tempom 45 minút na partiu a 15 sekúnd za každý vykonaný ťah. Podujatie bolo zložené z dvoch častí (základnej a play-off). V dňoch 22.3. a 26.3. boli dva skúšobné turnaje na zoznámenie sa s platformou Tornelo, na ktorej všetko prebieha. Výhodou podujatia bolo jednoznačne najmä hranie dlhších partií, čo si isto našlo svoj priaznivcov, nevýhodou určite plné obsadenie štyroch (v prípade postupu dokonca piatich) víkendov. To sa ukázalo aj na celkovej účasti, keď sa prihlásilo iba 9 družstiev a celkovo 53 hráčov.

Nás reprezentoval Samir, ktorý si postupne relatívne pohodlne pripísal na svoje konto sedem víťazstiev a jedinú remízu “stratil” s IM Mazúrom.

Základná časť (9 družstiev): Cvičené šachové opice (o.i. IM S.Sahidi 7,5b/8) 27b/32 1.miesto

V play-off najprv suverénne prešli cez štvrťfinále a semifinále, kde bol v oboch prípadoch rozdiel tak markantný, že sa naskýta otázka, prečo sa vlastne hralo. Dnešné finále je jediným zápasom, kde mali Cvičené šachové opice aspoň akú takú konkurenciu. Každopádne ich výhra v pomere 3:1 a celková dominancia v turnaji nie je prekvapením. Skôr sa ale ponúka otázka, či nemohli svoj šachový čas investovať zmysluplnejšie.

Výsledky na Tornelo

284 285