Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Liptovská séria koncom januára pokračovala šiestym turnajom a na podujatí sme nechýbali, keď nás zastupovala trojica Ninka, Riško a Ryan.

Ryan po úvodnej výhre zakopol už v druhom kole, keď zvolil divnú výstavbu s g7-g6 a e7-e6 a v priebehu partie ponúkol súperovi výrazne viac darčekov, ako tomu bolo na opačnej strane. Následne vyhral tri partie po sebe, keď sa trochu potrápil hádam iba vo štvrtom kole. Skorá prehra sa však ukázala na pomocnom hodnotení a konečnom siedmom mieste.

Riškov priebeh turnaja bol takmer navlas podobný, keď taktiež jedinú prehru zaznamenal vo svojej druhej partii. V súboji proti neskoršiemu víťazovi však pomerne už od skorého úvodu ťahal za kratší koniec. Z víťazstiev sa potrápil jednoznačne najviac v záverečnom kole, kedy stratil dôležitého pešiaka, následne aj kvalitu a nebyť súperovho prehliadnutia, bola by to ešte zaujímavá partia na tri výsledky. Skončil tak tesne pred Ryanom, na konečnom šiestom mieste.

Ninka po dvoch úvodných povinných výhrach zvládla aj zavŕšenie víťazného hetriku, keď strategicky zostrelila jedného z okruhu papierových favoritov. Škoda štvrtého kola, kedy relatívne rýchlo čiernymi vyrovnala, no krátko na to odovzdala centrálneho pešiaka a partiu už nedokázala zachrániť. V záverečnom kole však vyhrala bez problémov, keď súper rýchlo prišiel o vežu a realizácia materiálnej výhody bola v pohode. Nakoniec delila tretiu priečku so súperom, ktorého vo vzájomnej partii zdolala.

Rapid turnaj (55 hráčov): N.Kubíková 4b/5 3.-4.miesto, R.Pisarčík 4b/5 6.miesto, C.R.Mészáros 4b/5 7.miesto

Výsledky na lichess

240 241