Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

OMD v spolupráci s BŠA organizuje sériu turnajov, ktorá odštartovala koncom januára a bude trvať do konca februára. Je vysoko pravdepodobné, že na jej jednotlivých podujatiach nebudeme chýbať. Na štvrtom podujatí sme mali opäť dvojicu Maťo a Ninka.

Ninka po povinnej výhre v úvodnom kole, v druhej partii s favoritom dokonale vyrovnala hru a dlho držala v hre výsledkový trojtip. Súperovmu útoku však venovala až príliš veľký rešpekt. Po výhre v treťom kole sa dostala proti ďalšiemu favoritovi už z otvorenia do náročnej pozície, ktorú neustála. V záverečnom kole hrala celý čas na jednu bránu a ešte pár ťahov pred koncom mala na dosah výhru znamenajúcu prvú polovicu. Po prehre klesla do tej druhej, čo je vzhľadom na partie naozaj škoda.

Maťo, ako obhajca minulotýždňového víťazstva, začal dvoma výhrami, no v tretej partii bielymi dovolil súperovi večný šach. Ak by však čierny pokračoval, mal veľmi slušné šnce dokonca vyhrať. Po výhre vo štvrtom kole išiel do záverečnej partie zabojovať o TOP3. V partii plnej obojstranných hrubých chýb nakoniec so svojim favorizovaným súperom remizoval. Obaja mali toľko možností, že remíza je asi v poriadku. Nakoniec mu stačila na umiestnenie na stupni víťazov. Paradoxne, až za dvojicou stopercentných hráčov.

Rapid turnaj (85 hráčov): M.Rak 4b/5 3.miesto, N.Kubíková 2b/5 51.miesto

Výsledky na lichess

222 223