Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Tradičný banskobystrický turnaj na začiatku roka sme navštevovali počas predchádzajúcich rokov. Nevynechali sme ani jeho tohoročnú online formu, keď nás zastupovali Maťo s Ryanom.

Maťo odohral prvú polovicu podľa predpokladov, keď zdolal troch papierovo slabších súperov a prehral s nasadenou dvojkou (a zároveň neskorším bronzovým medailistom). Ani prehra v piatom kole, proti skúsenému FM ho nemusela až tak mrzieť. Na záverečné dve kola všal nebude spomínať v dobrom, keď najprv neuspel v súboji rovnakej váhovej kategórie a následne ho prekvapil aj outsider. Navyše obe partie mal Maťo biele figúry. Pokles na výsledné 42.miesto tak určite nebol niečo, s čím by mohol byť spokojný.

Ryan taktiež na turnaj nebude dlho spomínať. Úvodné tri kola postupoval, rovnako ako Maťo, v zmysle papierových predpokladov. Od štvrtého kola však už mal iba hrateľných súperov a zéskať zo štyroch partií iba jednu výhru a jednu remízu nebolo nič, čo by sa mohlo nazvať priemerným výsledok. Záverečné umiestnenie a výkon je tak v podobných intenciách.

Rapid turnaj (75 hráčov): C.R.Mészáros 3,5b/7 37.miesto, M.Rak 3b/7 42.miesto

Výsledky na chess-results

156 157