Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Druhého turnaja liptovskej série sa zúčastnili nakoniec iba Riško a Ryan. Nebolo vylúčené, že účasť bude väčšia, ale napokon naše rady nerozšíril nik.

Riško prvé kolo zvládol a v druhom kole sa z otvorenia dostal do výhodnejšej strednej hry. V nej však pokračoval príliš obranne a nakoniec, zaslúžene, prehral. Výhry v treťom a štvrtom kole boli relatívne bezproblémové a tak všetko záviselo od toho, ako skončí záverečná partia. V nej príliš rýchlo stratil kvalitu, no následne dvakrát po sebe nevyužil motív e4-e5 so ziskom figúry pre nekrytú dámu na b7, ktorá bola veľkou taktickou slabinou. Platonický útok k ničomu neviedol a tak nakoniec skončil na 11.mieste, približne v rámci svojho nasadenia.

Ryan v úvodnom kole márne čakal na súpera a nasledujúce dve partie vyhral bez problémov. Štvrté kolo mu však nevyšlo, keď stratil zbytočne niekoľkých pešiakov a následne ho súper omilostil zázračným patom v pešiakovej koncovke. V záverečnom kole tak bezpodmienečne potreboval zdolať vedúceho hráča turnaja a ani to mu na prvé miesto nemuselo stačiť. Partia však bola na jednu bránku, svoju úlohu tak splnil a “správny výsledok“ sa odohral aj v ďalšej partii o prvé miesto. Napokon tak ako najvyššie nasadený hráč prvé miesto obhájil. Aj keď to vôbec nebolo ľahké...

Rapid turnaj (30 hráčov): C.R.Mészáros 4,5b/5 1.miesto, R.Pisarčík 3b/5 11.miesto

Zoznam prihlásených na chess-results

Výsledky na lichess.org

122 123