Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

V Deň boja za slobodu a demokraciu sa uskutočnil na platforme lichess.org charitatívny internetový turnaj organizovaný Prvou šachovou. Víťazmi sa stali všetci, keďže spoločnými silami a shareovaním informácií o jeho konaní nakoniec aspoň jednu partiu odohralo neskutočných 238 hráčov. My sme na ňom taktiež nechýbali, keď sa v štartovej listine ocitlo až osemnásť našich členov.

Dieru do sveta sme veru neurobili, keď čo sa týka celkového poradia, tak jedine Samirov výsledok stojí za zmienku. Ten však určite nebude s umiestnením spokojný, pretože z jeho pohľadu ide pri šiestom mieste o priemerný výsledok. Štvorica pozostávajúca z autora týchto riadkov, Vladka, Maťa a Igiho, mala určite aj na viac, ale turnaj sme evidentne vzali viac spoločensky ako športovo. Veľmi pekný výkon v turnaji dosiahla Grétka, ktorá šokovala najmä Igiho, ale aj ďalších silných súperov a zmestila sa do prvej stovky. Do nej sa dokázala zmestiť aj Lucka, ktorá, ako už spomínaná štvorica, myslela určite na lepšie výsledky. Dvojblok hráčov s šestnástimi bodmi vytvorili Maťo a Simonka, pričom druhá menovaná s absolútnou rezervou, keď prehrala svoje štyri posledné partie. Škoda. V druhej polovici sa ocitla Emka, ktorej výhra v prvom kole bola, spolu s víťazným siedmym kolom, zároveň jej najhodnotnejším výsledkom v turnaji. Sear so Shabirom skončili takmer plece pri pleci, paradoxne kým prvý výborne začal, ten druhý začal piatimi prehrami v rade. Na štrnástich bodoch s nimi bola aj Natálka, ktorá prehrala dokonca úvodných sedem partií, finiš 5/7 ju však vytiahol nakoniec veľmi vysoko. Nakoniec tak tesne predbehla Ryana, ktorý si v turnaji nepripísal žiadny cennejší skalp a taktiež aj Riška, ktorý však so svojim účinkovaním v turnaji môže byť spokojný, keď prakticky nemal oddychových súperov. Na dvanásť bodov sa vytiahli v závere Ninka s Miškou, no kým prvá menovaná bude s partiami asi ok, druhá skôr nie. Samko skončil s dvoma bodmi a podľa jeho slov odohral tri normálne partie, vo viacerých ostatných ho predčasne zrušili technické problémy, často už v úvode partie. A tak bola výhra v prvom kole jeho labuťou piesňou a nám ostáva iba veriť, že do blížiacich sa školských majstrovstiev sa tieto problémy nejakým spôsobom vyriešia.

Turnaj ukázal dávnu pravdu, že aj cesta môže byť cieľom. Takmer 250 hráčov je zároveň odpoveďou, či je o takéto aktivity medzi šachistami záujem a taktiež aj poďakovaním organizátorom za veľmi dobre odvedenú prácu.

Šach spája (238 hráčov): FM S.Sahidi 39b 6.miesto, FM M.Roháček 22b 44.miesto, V.Bochnička 20b 59.miesto, M.Šándor 20b 61.miesto, I.Lintner 19b 74.miesto, G.Kapolková 18b 91.miesto, L.Strišková 18b 97.miesto, M.Rak 16b 114.miesto, S.Bochničková 16b 115.miesto, E.Walterová 14b 130.miesto, Se.Sahidi 14b 138.miesto, Sh.Sahidi 14b 143.miesto, N.Havaldová 14b 147.miesto, C.R.Mészáros 13b 149.miesto, R.Pisarčík 13b 153.miesto, N.Kubíková 12b 161.miesto, M.Smidová 12b 163.miesto, S.Havalda 2b 230.miesto

Výsledky na lichess.org

068 067