Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

O účasť na bleskových majstrovstvách SR sa postarala štvorica Emka, Samir, Simonka a Vladko.

Simonka zakopla už v druhom kole a síce sa ešte oklepala dvoma výhrami v rade, no následné prehrané súrodenecké derby, ako aj prehra v šiestom kole, ju nasmerovali do druhej polovice tabuľky. Z nej sa už do konca turnaja nevyškriabala, keď, najmä bielymi figúrami, strácala body so súpermi, ktorých by bežne mala zdolávať. V turnaji tak veru veľa dôvodov na spokojnosť nezažila.

Vladko po dvoch povinných výhrach najprv neuspel v klubovom derby proti Samirovi a následná prehra ho zrazila do stredu tabuľky. V už spomínanom zápase zdolal Simonku, no ani v šiestom kole sa neodlepil zo stredu tabuľky. Po výhre v siedmom kole následne prišli dokonca dve prehry a po nich klesol až do druhej polovice. Štyri výhry v rade znamenali návrat na pozície, z ktorých by sa dal dosiahnuť slušný výsledok, no záverečné dve prehry ho zrazili až do tretej desiatky. S ôsmimi bodmi a so svojim umiestnením tak určite nie je spokojný.

Emka sa ocitla v prvom kole na jednotke a po očakávateľnej prehre z nasledujúcich troch partií v roli papierovej favoritky stratila dve remízy. Keď v piatom kole prehrala, vyzeralo to na prinajlepšom priemerný turnaj. Nič nezmenili ani výsledky v šiestom a siedmom kole. Po nich sa však začala stíhacia jazda, keď dokázala vyhrať až päť partií v rade a z nich tri s papierovo výrazne silnejšími súpermi. Po prehre s neskorším vicemajstrom remizovala v ženskom derby predposledného kola a do posledného tak ostávalo viacero adeptiek na medailové pozície. Žreb ku nej bol viac ako milostivý, pozícia lepšia, no zaúradovali nervy, zamenila si svoj a súperov čas a partiu prekročením času prehrala. Škoda, veď remíza by stačila na prvé miesto! Každopádne ako čerstvá vicemajsterka Slovenska v bleskovom šachu isto nemá dôvod byť nespokojná. Najmä po nemastnom neslanom úvode turnaja.

Samir začal na úvod troma výhrami, no následne ho pribrzdili dve remízy a v šiestom kole už hral “zápas o všetko“. Proti nasadenej jednotke sa dostal do prehranej pozície, no tak dlho sa húževnato bránil, až súper šokojúco prekročil čas. Do štrnásteho kola, s výnimkou prehry v ôsmom, následne poznal iba pocit víťazstva, čo ho do cieľovej rovinky posledného kola stále držalo na druhom mieste. V záverečnej partii však čiernymi figúrami súperovi podľahol a klesol na tretiu priečku. Isto chcel viac, ale medaila je medaila a k nej sa dostal určite zaslúžene.

MSR v bleskovom šachu (73 hráčov): FM S.Sahidi 12b/15 3.miesto, E.Walterová 8,5b/15 20.miesto (2.miesto v kategórii MSR v bleskovom šachu žien), V.Bochnička 8b/15 26.miesto, S.Bochničková 6,5b/15 55.miesto

Výsledky na chess-results

007 008

009 010

011 012