Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Majstrovstviev SR družstiev mladších žiakov sa zúčastnilo iba naše béčko, nakoľko sa (po vzore Starej Ľubovne) do Topoľčian oficiálna klubová výprava nechystala. Otázny bol jeho samotný štart už pred turnajom, nakoľko sa nám až na poslednú chvíľu podarilo zabezpečiť, aby sa na podujatí dodržiaval aktuálny súťažný poriadok družstiev. Teda to, čo by malo byť samozrejmosťou. Názov družstva totiž neodzrkadľoval nič iné (napriek konšpiračným teóriám), ako fakt, že za normálnych okolností by áčko vyzeralo dosť inak a preto bolo jednoducho nefér označiť ho písmenom A.

Pokles družstiev z minuloročných 22 na tohtoročných 12 (resp. z 27 na 15 medzi staršími žiakmi) je ďalším dôkazom, že niekedy je menej viac, ale sebareflexiu od kompetentných už neočakávame.

Naša štvorica bola nasadená na šiestom mieste a v podstate si svoju pozíciu obhájila, keď s vyrovnanou bilanciou 3-1-3 skončila, podľa očakávania, uprostred tabuľky. Jednotlivé výkony boli taktiež v priemernom móde, keď suverénne najcennejším výsledkom bola výhra Mišky proti aktuálnemu vicemajstrovi SR do 10 rokov. Riško bol asi taktiež spokojný s remízou v treťom kole, v partii, kde bol sotva favoritom. To však bolo z výstúpenia z komfortnej zóny všetko, veď ostatné výsledky boli v podstate len podľa papierových predpokladov, takže na lepší výsledok to tentoraz určite nebolo. Rovnako v jednotlivých zápasoch, od prvého po posledné kolo, to vždy dopadlo striktne podľa nasadenia.

MSR družstiev mladších žiakov (12 družstiev): KŠN Bratislava B (C.R.Mészáros 4b/7, Se.Sahidi 3.5b/7, R.Pisarčík 3,5b/7, M.Šúňová 2,5b/7) 7.miesto 10b/21

Výsledky na chess-results

001 002

003 004

005 006