Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Po našej minuloročnej účasti na tomto podujatí nebolo vylúčené ani tohtoročné repete a nakoniec sme ho obsadili siedmymi statočnými.

Shabir v úvodnej tretine turnaja pripísal do tabuľky iba prehry, no od štvrtého kola začala jeho impozantná séria troch výhier bielymi, ktoré podporil jednou remízou čiernymi figúrami. Napriek prehre v poslednom kole, nakoľko takmer všetci súperi boli od neho papierovo výrazne silnejší, dosiahol veľmi slušný výsledok a s performance "á la Kryštof Kolumbus" sa umiestnil na 150.mieste, na prvej strane chess-results J

Sear tiež “nemal mať nárok“ niekoľko prvých kôl, no už v druhej partii dokázal zdolať papierového favorita. Aj v druhej partii bielymi prekvapil, tentoraz nerozhodným výsledkom. Potom však prišla trojzápasová séria prehier a prepadol sa tabuľkou veľmi hlboko. V predposlednom kole však zdolal svojho súpera a v záverečnej partii vyhral znova. Na poslednú chvíľu sa mu tak podarilo v bratskom súboji, s performance 1497, predbehnúť Shabira o jediné miesto.

Grétka čakala na prvý zásah až do tretieho kola, ale hneď vzápätí ho podporila cennou remízou. Dve prehry v rade ju síce zosunuli na nižšie šachovnice, no nasledovali ich výhry, ktoré ju zasa vrátili do stredu tabuľky. V záverečnom kole si pripísala na konto nerozhodný výsledok, získala tak štyri body a dosiahla perfomrnace 1624. Rovnako ako sme spomínali u Shabira, aj ona mala iba jedného súpera slabšieho a ostatných už dokonca úrovne 1600+. S výsledkom tak nemože byť nespokojná.

Ryan odohral náročný turnaj, keď všetci jeho súperi boli z kategórie 1600+ a vyše polovica dokonca z kategórie 1800+. V úvodných štyroch kolách prehry bielymi vždy dokázal vykompenzovať výhrami čiernymi a prekvapiť tak dvoch papierových favoritov. Nasledovali však dve prehry a vyzeralo to tak, že v druhej polovici turnaja došla energia. Ryan sa však dvoma výhrami v rade dostal do stredu tabuľky a v poslednom kole sa mohol dostať do prvej polovice. Čo sa stalo v poslednom kole, kde svieti výsledok -/-, to sa určite dozvieme neskôr. Každopádne s performance 1767 podal veľmi vydarený výkon a dosiahol tak pekný výsledok.

Simonka po úvodnej prehre v ďalších dvoch kolách nadobudla zlepšujúci sa trend, no pribrzdili ju dve prehry v strede turnaja. Síce ich rýchlo dokázala vykompenzovať dvoma výhrami, no nenasledovalo do tretice všetko dobré a v ôsmom kole nebodovala. Ani to jej však náladu nepokazilo, pretože v záverečnom kole úspešne zložila reparát a na poslednú chvíľu sa tak dotiahla do stredu tabuľky, s performance 1806. To je prakticky aj jej aktuálny rating, takže určite nepodala zlý výkon.

Vladko pôsobil v úvodnej polovici turnaja veľmi nesvoj a z troch prehier by určite tie z tretieho a piateho kola najradšej vymazal z histórie. Paradoxne však postal ako Fénix z popola, nasadil bodonosný finiš a v záverečných štyroch kolách vyhrával partiu za partiou. Aj keď v tej úplne záverečnej pri ňom stáli všetci svätí a ešte aj ich náhradníci. S performance 1931 určite spokojný byť nemôže ani najmenej, no vďaka šiestim bodom sa v tabuľke nakoniec posunul na slušné 35.miesto a my hlavne veríme, že víťaznú sériu prenesie aj do MSR amatérov.

Samir začal tak, ako sa na jedného z okruhu favoritov patrilo a v úvodných štyroch kolách nezaváhal ani raz. Rozhodne sa nedá povedať, že by mal slabých súperov, lebo minimálne v párnych kolách mal hráčov, ktorí skončili v prvej desiatke. V piatom kole remizoval, s neskorším bronzovým medailistom slovenských majstrovstiev. V šiestom kole zvládol peknú pozičnú masáž a v siedmom kole využil súperove chyby ku ďalšej výhre. V ôsmom kole ho tak čakal na prvom stole priamy súboj o slovenský titul a zároveň o prvé miesto v turnaji. V partii si však lepšie počínal jeho súper, keď aktivita bola od úvodu na jeho strane. Prehra však nespôsobila väčší šok ako mala a po výhre v záverečnom kole udržal druhú priečku a stal sa vicemajstrov SR v rapid šachu. Gratulujeme!

MSR v rapid šachu (187 hráčov): FM S.Sahidi 7,5b/9 2.miesto, V.Bochnička 6b/9 35.miesto, S.Bochničková 4,5b/9 102.miesto, C.R.Mészáros 4b/9 126.miesto, G.Kapolková 4b/9 132.miesto, Se.Sahidi 3,5b/9 149.miesto, Sh.Sahidi 3,5b/9 150.miesto

Výsledky na chess-results

536 537

538 539

540 541

542 543