Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Prvé podujatie v novom roku absolvujú v Banskej Bystrici Lucka a Simonka.

Simonka začala turnaj víťazným hetrikom a vo štvrtom kole zaznamenala prvú stratu v podobe remízy. S lepším časom a pešiakom navyše ponúkla remízu a s odstupom času isto sama nevie prečo. Po výhre v piatom kole sa stretla v klubovom derby s Luckou a hrajúc bielymi figúrami jej podľahla, keď sa zopakoval priebeh ich vzájomnej partie zo školských krajských majstrovstiev. Výhrou v poslednom kole sa dokázala vrátiť na vyššie priečky, keď skončila tesne za Luckou, na druhom mieste v kategórii dievčat do 14 rokov.

Lucka vstúpila do turnaja taktiež troma výhrami a po nich zaznamenala remízu. V piatom kole sa jej podarilo zdolať bielymi aktuálneho majstra SR do 8 rokov. Následne zdolala v spomínanej partii šiesteho kola Simonku a po šiestich kolách sa tak osamostatnila na čele tabuľky. V záverečnom kole jej napokon utieklo víťazstvo celkové, no útechou jej mohlo byť víťazstvo v kategórii dievčat do 14 rokov.

Ale tak sa dnes hrá šach na svetových podujatiach, bez zbytočného taktizovania ohľadne remíz, jednoducho naplno. Rovnako ako pri už spomínanej vzájomnej partii šiesteho kola, kedy v krátkom časovom slede už ich tretia partia v rade skončila bez remízového konca a takáto bojovnosť môže trénera pochopiteľne iba tešiť.

Turnaj GPX (69 hráčov): L.Strišková 5,5b/7 4.miesto (1.miesto v kategórii D14),  S.Bochničková 5,5b/7 5.miesto (2.miesto v kategórii D14)

Výsledky na chess-results

382 383

384 385