Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Úvodným podujatím sa začala tradičná žilinská séria a my sme na nej nechýbali. Turnaja sa mali v pláne zúčastniť Miška a Maťko a pribalili k sebe Natálku.

Miška zvíťazila už v prvom kole, aj keď nie bez boja so súperom, ktorý nakoniec neprišiel, ale odohrala ho s Marekom Zvodom. Kvôli časovej efektivite sa už kolo nelosovalo nanovo. Potom sa “šetrila“ až do záverečného kola, kedy udrela druhý raz. Za striebro vo svojej kategórii smeroval do Petržalky aj plyšový tuleň J

Maťko si svoj vstup do turnaja predstavoval isto inak, do po dvoch prehrách sa dokázal rýchlo zdvihnúť a troma výhrami v rade dostať do prvej polovice tabuľky. V šiestom kole, proti skúsenej súperke, získal prevahu viacerých pešiakov, no nedal si pozor na večný šach. Každopádne to bola jedna z dvoch partií, kedy hral pomalšie. V záverečnom kole to bola naopak kovbojská prestrelka, ktorá skončila jeho prehrou. Zatiaľ trpí na prispôsobovanie sa svojim súperom. Ak by míňal svoj čas efektívne, bez ohľadu na to, čo robí súper, isto by neskončil v strede tabuľky a štvrtý vo svojej kategórii.

Natálka odohrala slušný turnaj, keď prvých šiestich kolách podľahla iba dvom najvyššie nasadeným hráčom turnaja a okrem toho zaznamenala štyri výhry. V poslednom kole tak hrala nielen o umiestnenie v najlepšej pätnástke, ale aj o prvé miesto v kategórii dievčat do 11 rokov. V nej mala dokonca polbodový náskok pred svojimi prenasledovateľkami. Hrajúc bielymi figúrami ale svojmu súperovi podľahla a tak ju dostihol Maťkov turnajový osud, keď sa pred ňu nakoniec dostala až trojica hráčok, ktorá ju odsunula na nepopulárne štvrté miesto.

Turnaj GPX (82 hráčov): N.Havaldová 4b/7 31.miesto, M.Šúň 3,5b/7 42.miesto, M.Šúňová 2b/7 72.miesto (2.miesto v kategórii D08)

Výsledky na chess-results

102 103

104 105

106 107

108 109