Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Na medzinárodnom turnaji na severe Moravy, organizovanom Beskydskou šachovou školou, nás reprezentovali  Vladko a Simonka. Pre oboch to bola zároveň posledná ostrá skúška pred blížiacimi sa MSR mládeže.

Simonka absolvovala svoj prvý medzinárodný turnaj a tak naše očakávania nemohli byť prehnané. V prvej polovici turnaja bol jej bodový zisk oveľa nižší ako v skutočnosti mohol byť. Stále je však iba na začiatku. V druhej časti turnaja však dve partie vyhrala a pridala k nim jednu remízu. Opäť sa jej síce nepodarilo dotiahnuť viacero veľmi dobre rozohraných pozícií, no výsledných 3,5 bodu by sme pred začiatkom turnaja isto nepovažovali za neúspech. Keď sa jej chce za šachovnicou sústrediť, je nebezpečná aj pre oveľa skúsenejších a papierovo silnejších hráčov.

Vladka nasadenie jednoznačne predurčovalo bojovať o čelné priečky, no prvý vážny šrám utrpel už v druhom kole. Po ňom sa ale rýchlo vrátil naspäť, keď dokázal uspieť v troch partiách v rade, vrátane výhry s neskorším strieborným medailistom. Nasledovali dve bojovné remízy a výhra v poslednom kole, po ktorej sa dostal na výsledné piate miesto. Vzhľadom na celkové okolnosti je to veľmi slušný výsledok, nie je totiž umenie vyhrávať keď sa darí. Bojovať však je potrebné úplne vždy a inak tomu nebude ani na MSR mládeže.

Kategória U12 (97 hráčov): V.Bochnička 6b/8 5.miesto, S.Bochničková 3,5b/8 71.miesto

Výsledky na chess-results

379 380

369 370

371 372

373 374